..i fOlLow U..

Sunday, February 27, 2011

..Ahad Yang Penat..

Ahad..hari untuk beristirehat dengan keluarga...

Bagi aku,hari yang seperti biasa sebabnya aku kene keje..hari ni penatnye keje memang tak terkata..sampaikan nak rehat setengah jam pun tak sempat..apatah lagi nak g toilet.. Bergilir-gilir aku bersama senior solat..Sebab nya hari ni ramai pesakit yang dialysis tak ikut jadual yg sepatutnya.. Nasib baik aku sempat ambil mkanan tambahan yang memberi tenaga..kalau tidak,mau jugak aku pengsan..

Lepas keje aku terus bergegas blk umah..kaki dah cramp ni.. Mujur ada tilam yang boleh massage 1 badan..bestnya..

Malam ni harap-harap dapat tdo awal la kan...esok dah nak keje pg pulak..

Saturday, February 26, 2011

...On Saturday...




Semalam tdo lewat... sebabnya dok sebok bincang pasai vacation.. wah... so suprise... nk percaya ke tak eh... isk isk.... tawakkal jer la.. Bila dah bincang,macam dua-dua dah agree... tapi tunggu masa jer la,kalau di izinkan oleh-Nya...jadi lah nanti... :)


hari nie aku bangun awal.. tapi tdo balik sebab ngantok... pastu g Terminal Bus Sg Nibong tuk cari tiket nak balik petang nie...aku beli tiket jam 6.30 petang.. Adeh.. cepatnya masa berlalu... pastu terus g agensi Zhulian,beli barang-barang keperluan umah... setel dua menda tue,aku terus g kedai jeruk kat area umah aku nie... shopping jeruk dekat 6 kilo nak bawak balik kolumpo.... pergh... buka kedai jeruk pon bagus kan....hehehe

Setel semuanya,aku dapat fb wall dari Cik Intan... Wah.. ajak p beli handphone baru... dapat duit kutu katanya..so.. pilih punya pilih... dia amek sama macam aku.. :D esok sure kuar entry pasal nset... :D

Pastu aku g beli Jeruk buat Cik Adina yang dah janji nak amek den kat kolumpo malam nie...
Now.. nak g siap-siap balik tempat gua mencari rezeki...
Semoga selamat sampai..:)

Insyallah..;)

Friday, February 25, 2011

..Rezeki...

Kalau dah namanya rezeki... kompem la jangan di tolak.. pepagi lagi dah dapat call suh p amek cek.. huishhhh... tak sangka betoi... ingatkan lambat lagi nak dapat... cepat pulak dapat cek tue... buleh la tambah perbelanjaan apa yang patut...


Petang tadi jugak ajak abah g amek chek tue.. lama jugak tunggu nya.. pegi salah timing.. orang tengan bermeeting rupanya... :D terpaksa la menunggu... Dah dapat tue terus ja balik.. nak kena g cashkan la pulak...:)



Alhamdulillah.. tau-tau ja chek balik Penang...:)

..Kata Ustaz...

Assalammualaikum wbt dan Selamat petang Jumaat....



Sambil lepak-lepak depan tv,dengar la syarahan ustaz yang katanya...


"Hidup jangan terlalu GAMBLE sangat..."


Betul jugak kan.. biarpun sedikit persiapan,kita tetap bersedia dengan apa jua cabaran sekali pun... Biar dalam apa jua keadaan pun... yang paling penting bagi yang ingin berumah tangga... Sediakan diri dengan ilmu-ilmu kerohanian,serta pelbagai ilmu lagi... Tak perlulah terburu-buru... perancangan harus dibuat agar kita lebih bersedia.. :)

..wahai pancainderaku...



Keindahan malam terlihat olehku..
berfikir dan terus berfikir...
apa lagi yang terlintas di fikiran nie...






entahlah..


Layan citer korea jap...

..CinTa maTikU..

by 6ixth Sense

Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku
Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu




Malam nie saja jer nak tdo lewat.. melayan lagu 6th Sense... adeh,lagu nie memang la agak sentap.. bukan apa..teringat cerita lama... lagi satu.. lagu nie...

Menyesal...

Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku

Hanya dirimu
Tulus cintaku

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku

Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

Menyesal ker? korang rasa menyesal ker kalau korang dah tau orang yang kita sayang tak kan jadi milik kita... bagi aku mungkin menyesal.. pada masa yang sama,mungkin tak.. sebabnya.. dalam minda aku,dah set... supaya jangan menyesal... kita tak perlulah nak menyiksa diri kita kalau orang yang kita suka tue dah terang lagi bersuluh tak kan jadi a part of my life.. yang nie yang aku selalu amalkan.. biarpun perit apa jua pun.. aku tetap kuatkan hati aku nie.. huuuhhh... walaupun kadang-kadang aku rasa down jugak la... :)

..Lepakking at Old Town Bayan Baru...

Lepas magrib aku bersiap-siap untuk jumpa jurufoto untuk Majlis Perkahwinan Cik Azura kita nie...8.30 malam aku dah sampai kat Old Town Bayan Baru.. Nasib tak ramai..Boleh la duduk kat bahagian luaq.. sementara nak tunggu dorang datang, aku membelek-belek menu yang ada atas meja.. lama sungguh tak lepak kat situ...







Saya memilih Cold Hazelnut White Coffe dan roti bakar dengan peanut butter... Nak makan yang lain tak teringin pulak... kemudian, En.Ogee pon datang... sampai ja kat meja..terus story pasal eksident dekat Sunshine Bukit Gambir.. Moto dengan moto berembung dekat traficlight.. dengar-dengar mati dua-dua orang tue... Darah penuh atas jalan..Ish... Ngeri aku di buatnya...



Nie la dua orang kawan aku... En.Ogee dan En.Zam.. Teringin beno nak ada sebijik camera cam tue.. adeh.. modal belum ado lagi.. Lgi sorang Cik Anne..



Lepas makan,sembang-sembang pasal diri masing-masing serta perkembangan lain.. :) beshnya.. last jumpa dorang nie masa puasa tahun lepas.. kat tempat nie jugak..:D sebelum jam 12 kami pon bersurai... sebab balik lambat nanti kena marah...

Thursday, February 24, 2011

..Dilema Balik Kampung..

Aduh,bila mak tanya pasal tiket.. Aku masih terfikir-fikir nak balik ke K.L bila.. Sabtu ni,kat Penang pun bnyk aktiviti,kat Melaka pun ada kenduri jugak..

Nie salah satu dilema bila aku balik kampung.. Nak balik sana jer malas.. Huhuhu

..1st Gathering ala-ala reunion DK1/03 KTIM...



Bertempat di Restoran Nelayan Tasik Titiwangsa,Kuala Lumpur bersamaan 14 Febuari 2011,kami teah mengadakan satu perjumpaan semula bagi peajar Kolej Islam Melaka sesi 1/2003.. Alhamsulillah seramai 27 orang termasuk yang membawa suami telah hadir bersama-sama meraikan majlis ini...Temanya "MERAH MERIAH". Walau majlis begitu simple tapi tetap meriah tau... heheh malu pon ada...
Majlis dimulakan pada jam 7.30 petang,akitiviti pertama,pendaftaran semua peserta, pemberian cenderahati untuk semua yang hadir dan penyerahan hadiah...Kemudian boleh terus makan makanan yang telah di sediakan..


door gift buat semua yang hadir....

lolichock yang sayang nak makan...

kaunter pendaftaran...

Selesai bab pendaftaran,sambil makan-makan... kami jalankan aktiviti yang no 2... Pertukaran hadiah... di selang-selikan dengan cabutan bertuah... yang paling meriah tue asyek tangkap gambar jer.. ah la memang budak kelas aku nie kaki gambar...


me in red


with geng mama...





Ck Era..


Pn Ana..


En Shahril merangkap ketua kelas aku...


my ex-roomate...


KakTi with family


Kak ida ngan si comei..

Yang nie paling jauh... dari Arab


Kak Ayu dari Pahang


Cik Abby












Kak Sanariah dari N9



Lepas setel semua,acara potong kek dan bermesra-mesra sampai la jam 10.30 malam...
Melarat pulak sampai ke rumah Pn Dalina...

..Zoo Negara with Adina Deen...

Last Part.....



wah.. bukan main lagi singa nie posing..makin lama,ramai yang datang amek gambar singa nie... Jalan-jalan lagi,jumpa rumah ladybird...







katanya.. tahun nie tahun kelawar? betul ker...






haaa.. ada pulak badak air kat sini.. kalau berendam,entah la berapa init paling lama...



kat sini juga merupakan pulat pemulihan orang utan...


En. Camel melayan jer sesapa yang sudi suap makanan padanya...



Last aktiviti... tengok show pada jam 3 petang...antara binatang yang membuat show ialah singa laut,burung helang,burung nuri, dan beberapa binatang lain..


..Zoo Negara with Adina Deen...

Part 3...


with flaminggo...

Di Zoo Negara,ada sebuah tasik yang menjadi kediaman bagi burung flaminggo.. suka tengok permandangan kat sini... selain tu boleh amek gambar kat mana yang kita suka.. binatang-binatang kat sini semuanya macam dah serasi dengan pengunjung yang datang...

Kat sini ada kedai yang menjual makanan, kemudahan lain seperti surau, tempat berehat, tempat berkelah, kawasan mainan untuk kanak-kanak..



Cik Adina sedang mencari posisi yg menarik...


with big elephant...


pose yg tah hapa-hapa..


both of us...


kami lagie...


kalau tak larat jalan..boleh naik trem..



salah satu tempat untuk dilawati.. taman burung..



budak nie dari China rasanya.. berani betul dia kejar burung nie..

..mengenangkanmu..

Mengenangkanmu...
Hati jadi sepi..
Ingin seperti dahulu..
Namun rasa itu tetap ada..

Ku pandang kanan kiri..
Fikiran merewang entah ke mana..
Belum temui kekuatan itu..
Kepastian akan muncul kelak..
Namun harus bersabar..
Berdoa..
Ikhlas..

Detik itu Pasti tiba..
Kemuncak segalanya...
Insyallah...

Wednesday, February 23, 2011

..Zoo Negara with Adina Deen...

Part 2..





Selepas melawat akuarium,kami terus meneruskan perjalanan melihat rumah panguin.. Rasanya baru jer ada rumah panguin tue.. Tak sangka pulak buleh tengok panguin kat Malaysia...Selain tue ada ladang haiwan peliharaan seperti kambing, arnab, lembu, kura-kura rusa dan sebagainya...






comeikan panguin nie...


galeri gambar pon ada jugak bagi yang nak gambar kenang-kenangan...


pose yang paling cun...


en.giraffe


pondk ala-ala giraffe..


suka tengok teratai...






kedai cendrahati




papan tanda amaran...