..i fOlLow U..

Thursday, March 25, 2010

2nd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2010










Al-kisah tersebutlah kisah yang menyebabkan aku terasa seram sejuk mo demam...tanggal
21.3.2010 aku bersama 2 sahabat karib mengunjungi sebuah fiesta yang belom pernah aku pegi.. FIESTA BELON PANAS kali ke 2 di Putrajaya. Konon-kononnya nak pegi lepas subuh la kan... memandangkan kami masing-masing tdo lewat semalam,jadi kami pergi lambat sikit dari waktu yang sepatutnya...so..sesampainya kami di situ,memang dah ramai orang pon... terpaksa la pusing-pusing kat situ tuk cari parking. Kalo bab tiket memang dah abes awal la kan...So agak terkilan jugak la sebab aku memang teringin nak naik benda nie... memandangkan kalo naik pon tak boleh nak round-round sekitar Putrajaya,baek aku tengok jer lama-lama kat situ kan. memang la sangat teruja bila tengok orag naik benda nie.. hehehe kami pon mengambil gambar banyak-banyak walaupon kamera aku tak la canggeh sgt..aku tetap jugak mo mengabadikan kenangan semasa berkunjung ke sini... mungkin di masa akan datang aku berpeluang naik benda nie.. belon-belon kat sini memang cantek.. tapi tak banyak belon yang sudi menunjukkan diri pada ketika ine.. tapi aku tetap puas hati dapat lihat sendiri.. tengoklah gambar-gambar yang aku selitkan nie.. cantek kan... agak 3 jam jugak kami round sekitar kawasan nie..terdapat juga beberapa aktiviti sukan lasak yang baru diperkenalkan... anda boleh mencuba.. rugi tau sapa yang tak sempat pegi... (kasi kawan saye jelez) lepas posing-posing,kami makan aiskrem sambil menerjah ke booth yang ada di situ.. kami membeli box untuk meletak barang.setelah tawar-menawar dijalankan,dapat la harga yang paling murah aku kira... sangat berpuas hati.. setelah berpanas,berdebu,ber apa lagi eh...berjalan-jalan,kami pon meneruskan ke destinasi ke-2,makan kat taman warisan...boleh tahan jugak la makanan kat situ...siap makan sate Hj. Samuri lagi... nantikan sambungan nya eh..:D




iena^DD^muni

MaJlis ResePsi Hafizah dan aIzuddIn 13 3 2010



13.3.2010 adalah tarikh yang amat la tak larat mo makan nasi kenduri....hehehe banyak kenuri pada hari nie... tapi aku memilih tuk pergi kenduri junior aku semasa di sekolah menengah dulu....sebelum tue p kenduri adik kepada isteri sepupu aku dekat ngan umah... cik Adila dan Cik hazirah datang amek aku kat umah... berjanji pula ngan cik nisak dan cik aza.. kami menaiki 2 buah myvi baru hehehe... tengok tue..aku jugak yang xda keta lagik... adik-adik aku dah mampu beli keta... tahniah...eh.. melencong pulak cerita kan.. pengantin kita nie dah kawan sejak dari sekolah lagi...lama jugak la.. lebih kurang 10 tahun... sangatlah suka melihat pelamin kat sini..cantek sangat.. pengantin sepadan...temanya warna coklat gold..nampak sweet sgt... kami pon tak ketinggalan tuk bergambar ngan pengantin...rindu sebenarnya nak jumpa ramai-ramai... last jumpa pon masa raya yang lepas ari tue...






cik nisak tgh posing.....




hazirah^adilla^aza^iena


tengah mamam nasi kenduri.....


selepas makan kenuri,posing-posing,sembang-sembang,salam-salam,kam pon balik la menuju ke next detinasi...makan rojak kat pantai seagate hehehe





nape plak muka aku cam nie? huhuhu















Thursday, March 18, 2010

tEriMa LaMAraN lagiK...




## sharipdol at 02:10 PM on Today
......iena sy ada hajat mau melamar saudari kiranya sudi


## matahariku at 02:11 PM on Today
......:-w melamar iena :-w


## iena_png at 02:11 PM on Today
...... sarip ;)) melamar sayep... .sila pnc :)


## sharipdol at 02:12 PM on Today
....... stail moden men lamar guna pnc.


## iena_png at 02:13 PM on Today
......:)):))



eh....aku dilamar la pulak....ish... macam pesyen nak melamar orangkan...dan macam-macam tujuan tuk sesuatu lamaran tue...hehehehe korang jangan terkejut pulak...sebenarnya aku dilamar tuk jadi MISI untuk satu pogram VF PAINTBALL 2010 anjuran Virtialfriends.net aku buat semua nie secara sukarela jer...tak mintak bayaran pon..janji sediakan barang-barang tuk kegunaan hari tue... aku bukannya pandai mana pon... boleh la kan.. bertindak ikut kesesuaian... aku tak mintak orang puji or apa-apa pon...cukuplah dengan keikhlasan aku untuk tolong orang...aku tak perlukan orang yang nak kondem-kondem aku...yang mana aku mampu tolong,aku tolong...yang mana tak buleh..mintak lah pertolongan dari yang MAHA ESA... kalo korang free,bleh la datang tengok event nie atau kalau nak join pon,sila register kat virtualfriends.net :)

Venue : KEM ISI RIMBA
Jalan Kampong Orang Asli,
Ulu Kemensah,68000 Hulu Kelang,
Selangor Darul Ehsan
Event Type : Sports Event
Start From : Sat, 08 May 2010 08:30 AM
End To : Sat, 08 May 2010 05:00 PM
Registration Fee : RM50.00
Registration Due Date : Sat, 01 May 2010 11:30 PM
Attendance : 53 Members

Friday, March 12, 2010

MajLis EkIn & EjaM


Pemilihan pelamnin nan indah disertakan dengan hiasan bilik tidur yang simple tapi tetap manis di pandang amatlah penting bagi sesebuah majlis perkahwinan... begitulah impian setiap bakal mempelai.. tapi harus di sesuaikan dengan bajet yang telah anda sediakan... Bagi sahabat saya nie,dia memilih tema warna unggu sebagai warna pada hari persandingannya..
Tema ini di sokong sepenuhnya oleh ibu beliau... maklum la..sewaktu ibunya sangat berkenan ngan warna unggu nie... Pasangan EKIN dan NIZAM akhirnya di satukan jua.. Sebelum sama-sama mengambil keputusan yang penting nie,mereka telah di duga dengan pelbagai jenis dugaan... mereka telah lama kenal sebenarnya.. bila dah lama berkawan, sering berlaku pergaduhan hingga menyebabkan hubungan mereka nie putus beberapakali......walaupon hubungan telah putus,mereka tetap berkawan seperti biasa... sering bertukar-tukar cerita tentang pasangan masing-masing... Bak kata pepatah"Kalaulah jodoh,tak kemana..."hehehehe
begitu lah yang terjadi kat diorang nie... lepas dah macam-macam berlaku,dorang pon kawan balik dan terus wat keputusan tuk bersatu:)... tahniah buat dorang....:)















Jeram TengKek...









Pada tujuh hari bulan tiga tahun dua ribu sepuluh...saya telah mengukuti satu perkelahan bersama-sama teman-teman VF....pada mulanya hanya kami berempat sahaja yang akan pergi ke Jeram Tengkek,Negeri sembilan....perjalanan agak jauh menghala ke batu kikir..kami....iena,sarsa,hydo,kak aumi bertolak dari shah alam pada jam dua belas tengah hari..sepanjang perjalanan tue,kami cuba menghubungi teman-teman yang lain... man dan pis bersetuju tuk ikut sama...begitu juga ojin yang rajin bekerja pada hari cuti...hehehehe kami berjanji bertemu di stesen petronas matahari height,senawang.. perjalanan kami mengambil masa dalam sejam untuk sampai ke senawang.kami hanya menemui satu tol sahaja untuk ke senawang sebab sarsa membawa kami mengikut jalan kampung..nak bajet la katakan.. kami sampai awal di stesen petronas..sementara menunggu teman-teman lain,kami solat zohor dahulu..kemudian ojin pon sampai,di ikuti dengan man dan pis.... kami meneruskan perjalanan ke sana... sempat juga aku lelap sekejap sebelum sampai ke sana...kami sampai di jeram pada jam tiga ,tiga puluh petang... pada masa nie,tempat letak kereta sudah penuh.terpaksa la menyelit-nyelit di tepi jalan...semua dah sedia nampaknya..kami berjalan dalam masa20minit untuk sampai ke air terjun yang tinggi di situ...kawasan nya amah menyamankan mata yang memandang... SUBHANALLAH.. cantik sekali ciptaan -Nya..setelah sampai,kami membuka bekalan yang di bawa... kak aumi masak nasi ayam serta pulut kuning bersama rendang ayam... sangat lapar ketika itu...masing-masing makan dengan gembira... tiba pula sesi mandi-manda.. dimulakan dengan kak aumi yang memang tak sabar-sabar nak mandi... hehe air terjun sangat sejuk...macam mandi air pancut kat rumah pulak.. tapi nie versi laju punya...ala-ala mengurut belakang kita tau....kami mandi dan berselang seli dengan makan... hari nie xda sorang pon yang diet..hehehe selepas beberapa kali mandi dan makan... hari pon sudah petang.... orang ramai sudah pulang... kami pon menghabiskan bekalan yang ada sebelum pergi menyalin pakaian... agak tidak membahagiakan tue,tandas kat sini kotor...apa boleh buat..masuk jer la untuk salin baju...tak perlu mandi kerana air terjun nie tak melekit macam kat sesetengah tempat yang lain... setelah selesai,acara posing-posing pon bermula..kami semua memakai baju yang berlainan warna.. sangat cantik.. tataplah gambar yang dah terselit tue... kami ak pulang terus..sebaliknya singgah kat JUSCO Seremban 2 tuk makan ais kacang...lepas tue barulah masing-masing pulang...haaaaa...penat jugak....tapi sangat gembira... lain kali boleh pergi lagi...






...SeLamaT Hari LaHir.....


hari LAHIR yaNg ke 26.....walaupon hari nie hari lahir aku.... aku tetap menjalankan tugas aku seperti biasa... keje malam lagi.. hehe..sok aku akan pulang ke kampung untuk meyambut hari lahir aku bersama keluarga tersayang.... TERIMA KASEH kepada mY faMilY aMor yang wish tadi...juga tak lupa to all MY BFF...and rakan-rakan yang lain.... Semoga aku dimurahkan rezeki,bertambah sehat hehe serta tawen cepat...OPSSS!!!! silap eh... aku harap aku dapat meningkat kan prestasi diri aku sendiri ke tahap yang bagus la kan...biarpun susah..akan aku tempuhi jua..sempena hari lahir ku, aku berharap orang-orang yang aku sayang sentiasa bahagia walau apa pun yang telah berlaku dan akan berlaku...terima kaseh kerana pernah menyayangi diri ini....:X:X:X:X

11 MaC 2010 : 1.00pm


HAri nie merupakan hari yang amat bermakna bagi aku serta rakan-rakan sekerja... Kami akan kehilangan 2 rakan yang berpenat-lelah sepanjang aku mula berkhidmat.... HAri nie hari terakhir KAK NIDA dan KAK IZAN di HKL kerana mereka akan berpindah ke negeri TERENGGANU... Kami mengadakan sambutan hari perpisahan serta hari lahir rakan-rakan yang lain termasuk AKU.... hehehe kalau korang nak tau... HARI NIE HARI LAHIR IENA !!!! WEEEEEEEEEEEEEEEEE...........
kami berkongsi kek dan sambut semuanya pada hari nie... sangatlah berbesar hati... walaupon sedeh sebab 2 orang akan berpindah...:( tapi insyallah... kami akan sentiasa berhubung...
antara makanan yang kami order ialah nasi putih,masak lemak nagka,ayam goreng daun kari,sambal belacan,acar,ulam,ikan kering serta buah-buahan sebagai pencuci mulut.. Yang paling Istimewanya... ada SATE tau... tue memang fabret aku... hehehe Kami mulakan dengan ucapan dari ketua wad di ikuti dengan ucapan rakan-rakan yang akan berpindah.Kali nie memang tak jemput ramai orang sebab asyik buat jamuan jer 2 bulan lepas..
apa lagi... puas hati la makanan kali nie.. bila dah selesai makan tue,mula la sesi photography...hehe semua sporting kali nie... bestnya.. tapi sedey nak berpisah ngan seniorita aku 2 orang nie.. semoga dorang memberi sinar baru di tempat baru nanti .. kami akan merindui kalian..:)






Thursday, March 11, 2010

..S.P.M...




herm...sambil-sambil melawat blog-blog yang ada,tetiba jer teringat kan adik gedek aku yg sorang nie si FARHAN... hari nie result SPM dia akan keluar.... risaunya memang tak terkata la... semalam bersms ngan dia...biasa la.. nak mengadu ngan aku... akak kesayangan dia nie..hehehe Nervous sangat adik aku sorang nie.. tapi dia memang rajin la.. siang keje kat pusat tution...malam keje kat pizza plak.. hehe tapi bagus jugak kan.. dapat la dia simpan duit... dah lama sebenarnya kami tak jumpa.. sian adik kan.. akak bz memanjang jer ngan aktiviti akak... akak janji,nanti kita celebrate kejayaan adik yer... memang betul tekaan aku bila dia sms semalam.. biasa la.. nak tanya aku target berapa tuk dia...aku harap dia dapt semua A...paling kurang pon 7A... sebab... family dia menaruh harapan tinggi kat dia..sepanjang dia di tingkatan 5, bnyk dah berubah....di sekat segala-galanya..sian jugak kan.. tapi demi masa depan adik,terima jer la...aku pon sempat cari balik no tepon baru adik melalui daddy adik yang kebetulan berjumpa di majlis kesyukuran rakan ku...alhamdulillah... dapat juga aku bertanya khabar adik... adik cakap mulutku masin... hehe tak pasti juga aku tentang kebenarannya.. harap-harap adik dapat capai target dan apa yang terbaik buat adik,akak akan sokong.. SAYANG ADiK...


mesti korang konfiuskan.. mana datangnya adik gedek nie... aku first time jumpa dia kat PD. masa tue ada kusus motivasi anjuran office aku... kebetulan dia tengah cuti sekolah...dia ikut daddy dia buat program tuk kami... sepanjang kat situ,kami berbaik-baik la.. sebelum balik tue dok bertukar-tukar la no fon... mula dr situ la dia jadi adik gedek aku... SEMOGA BERJAYA ADIK...

BecaUse I'm StuPid




Nae meoriga neomuna nappaseo
Neo hanapakke nan moreugo
Tareun sarameun pogoittneun neon
Ireon naema-eumdo moreugettji


Neoui harue naran eoptgettji
Tto chu'eokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Chakku nunmuli heureugoisseo

Neoui dwaetmoseubeul poneungeotdo nan haengbokiya
Ajik naui ma-eumeul mollado
Kkeutnae seuch'ideusi kado

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you
!

Neoui harue nan eoptgettji
Tto kieokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Honja ch'ueokeul mandeulgo isseo

Naegen sarangiran areumdaun sangch'eokat'a
Neoui yeppeun misoreul poado
Hamkke nan utjido mothae

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!


Bye, bye, never say goodbye
Ireohke chapji mothajiman
I need you amu maldo mothae I want you
Paraedo dasi paraedo

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!





isk...suka sangat lagu nie....
:X:X:X:X:X:X


Terjemahan Bahasa Melayu pulak....

Kepalaku Terasa Amat Sakit
Kau ragu-ragu aku satu untukmu
Oleh itu kau memerhati insan lain
Ku tak fikir ku menyukainya

Satu hari nanti kau kan tinggalkan ku
Tanpa sebarang kenangan
Dan kau enggan menyedari
Tangisanku yang berlinang

Gembira melihatmu pergi
Namun hatiku masih belum pasti
Akhirnya aku berpaling

Ku rindu menatap wajahmu
Hari-hari berlalu payah dilalui
Ingin ku lafaz ku cinta padamu
Bersendiri ku menangisimu
Bersendiriku merindumu
Sayang, ku cintamu, ku menunggumu

Satu hari nanti kau kan tinggalkan ku
Tanpa sebarang kenangan
Dan kau enggan menyedari
Tangisanku yang berlinang
Ku amat terluka kernanya
Memandang senyum manismu
Sayang ku tak mampu membalasnya
Ia mengingatkanku dikau waktu itu
Hari sedih yang melukakan
Aku mahu lafaz ku cintakanmu
Bersendiri ku menangisimu
Bersendiriku merindumu
Sayang, ku cintamu, ku menunggumu

Bye bye usah ucap selamat tinggal
Ku tidak mampu menahanmu pergi
Perlukan mu tapi tak daya beritahu
Ku mahu bertemu denganmu
Kau mahu mencarinya
Teringatkan dikau waktu itu
Bersendiri lagi menangisimu
Bersendiri lagi rindukanmu

Lirik Lagu Because I'm Stupid OST Boys over flowers- SS501 lyrics Lagu Korea terjemahan bahasa melayu Drama Korea Boys Over flowers