..i fOlLow U..

Thursday, March 31, 2011

..Mulakan hari dengan SENYUMAN...



Senyum senyum senyum Senyum senyum


Kacak luar Kacak dalam Kacak dengar sini

Kalau saya senyum Awak mesti senyum sekali

Kalau kita senyum Semua orang berjangkit

Bila semua orang senyum Dunia tiada penyakit


Senyum Tak perlu kata apa-apa Senyum Tak perlu kata apa-apa

Senyum Tak perlu kata apa-apa Senyum tak perlu kata apa-apa


Akhirnya sempurna tiga album pertama

Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama

Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka

Kalau habis abjad aku rap dengan angka

Satu dua tiga anugerah diterima

Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua

Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza

Ditertawakan oleh anakku Inca Medina


Oh Inca Medina orang secantik nama

Cantik luar cantik dalam cantik macam mama

Hati macam grandmanya anginnya macam papa

Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana

Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa

Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama

Wanita hari ini jaga sensitiviti

Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini


cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi

Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit

Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit


Hei buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan

Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan

Aku bukan rupawan aku bukan jutawan

Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan

Dengar kata hati perasaan jangan dilawan

Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan

Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan


Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian?

Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan?

Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan?

Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian?


Tu boleh pun senyum cantiknya gigi

Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri

Wanita hari ini harus pepandai puji

Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini


Hei cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi

Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit

Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit






Booowattt... Cik Adina yang nak donload lagu tapi xsempat otw balik Kolumpo...:D

Wednesday, March 30, 2011

..Menghadiri walimah...


Ahaks.. tetiba teringat nak updatekan pasal kenduri kawen selepas birthday iena hari tue... nie antara gambar yang sempat dikutip..:)


Pelamin warna merah nie sangat kiut... sesuai betui dengan kedua mempelai nie..Tahniah Buat Pn Fatimah serta suami...





Sebelum bersanding,menikmati acara silat.. adat yang selalu masih di praktikkan..






Gambar kenangan bersama sahabat-sahabat...





Majlis perkahwinan Pn Shafiqah serta suami.. Juga rakan sekolah menengah dulu..:)

TAHNIAH geng....


..Bekas Kekasih Saya..

1) Sila letakan header AKAL TUNJANG BLOG




2) Ceritakan tentang bekas kekasih kalian. Nak cerita pasal kekasih kalian sesama lelaki, bekas kekasih itu sesama perempuan boleh juga ataupun pasal bekas makanan hadiah hari jadi bekas kekasih bagi pun boleh.
HEHEHE part nie yang agak kelakar sikit... Nama "konon" bekas kekasih saya nie MR.Ayed... walaupun bukan kekasih sebenar saya,tapi boleh dianggap macam tue jugak la.. memandangkan dia tengah single-mingle..sama macam saya.. Sepanjang 3 tahun kenal,banyak sangat yang saya dah belajar sama ada sedar atau pun tidak,saya dah mula sayangkan dia.. tapi takut tak sama perasaan tu sebab maseh belajar.. Akhirnya hubungan kami terpaksa dikuburkan oleh sebab bekas kekasih Mr.Ayid nak kapel balik ngan dia.. Mr.Ayed pernah bagi bait-bait kata-kata nie dulu...
waktu terasa semakin kelabu

tinggalkan cerita tentang kita

akan tiada lagi kini tawamu

tuk hapuskan semua sepi di hati

ada cerita tentang aku dan dia

dan kita bersama saat dulu kala

ada cerita tentang masa yang indah

saat kita berduka

saat kita tertawa


teringat di saat kita tertawa bersama

ceritakan semua tentang kita


tapi kini....


Semuanya dah berubah..


3) Mengapa berlaku perpisahan?

Sebab ada bekas kekasih die lew..:D

4)Soalan untuk Abang Hiro?


Suka jadi doktor kew?

Tuesday, March 29, 2011

..Lost Weight...

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera.....


Alhamdulillah....Dengan izin Allah, dapat jua aku menghupdate blog yang aku sayang sangat nie.. Walau tak banyak yang aku nak kongsi kan, tetap jugak aku nak kongsi... Pada hujung tahun lepas... aku dah berazam nak slim kan diri.. tue salah satu dari list azam baru aku la kan... masuk ja bulan Januari.. aku dah sebok berfikir-fikir nak makan produk kesihatan yang boleh komfemkan aku turun berat badan tanpa kesan sampingan terhadap kesihatan aku... Dah banyak produk yang aku pernah try sebelum nie.. tapi yang nie adalah paling sukses... :) Bermulanya pada hujung Januari,berat aku dalam 76 kg la jugak kan.. tengok pada hari-hari yang kurang makan.. lagi kurang la berat kan..



Now dalam bulan Mac nie aku dah lost weigt sebanyak hampir 5kg.. wah... satu pencapaian yang agak mengembirakan... di samping itu ia tak menjejaskan kesihatan aku.. malah aku rasa lebih sihat dari biasa... di samping itu aku dah belajar minum air mineral berbotol-botol... hehehe TAHNIAH buat diri sendiri... Now.. Just nak kurangkan lagi sikit berat dan maintainkan jer la... Produk yang aku amek ialah SS solution.. Selain itu bagi orang yang memang berat,orang yang nak tambah berat badan pon boleh cuba mengambil produk nie.. tetapi dengan plan diet yang berbeza.. Senang kata, ia boleh seimbangkan berat badan ideal seseorang individu.. :) Senaman ringan hanyalah dengan berjalan-jalan ketika aku bekerja.. hehehe tapi disarankan melakukan senaman dalam masa 30 minit pun dah ok dah...



Jadi.. bagi anda yang tengah mencari-cari tue nak tau petua lagi.. bolehlah emailkan kat iena yer.. iena_png@yahoo.co.uk Jagalah kesihatan demi orang yang tersayang... Amalkan gaya hidup sihat.. Sihat tak boleh dibeli.. Duit boleh di cari..:)


Monday, March 21, 2011

..Thank You Allah...



Alhamdulillah... aku sudah menampakkan sinar yang selama ini telah hilang ditenggelami masa... Moga aku dipermudahkan,diperkasa dengan apa jua yang Engkau kurniakan.. Aku berharap aku jua maju seperti sahabat-sahabat yang lain... Biarpun terlewat,namun aku salah seorang yang TERBAEK antara beribu..... Insyallah... Thank You Allah kerana telah menemukan aku dengan sesuatu yang menjadi perantara KITA... Syukur....Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari "DIA"...

Saturday, March 19, 2011

..Minggu orang kawen jer...

inilah mak pengantin...

Semalam aku sempat singgah rumah mama angkat la kiranya... :) Singgah antar ubat sebenarnya sebelum ke rumah makcik di Taman Selaseh.. Aku di jamu pelbagai jenis makanan.. memang tak boleh nak menghalang la dah kalau orang dah siap suh tapau.. Aku amek jer bawak balik kuih,bengkang roti, masak lemak ayam,nasi serta ikan sambal.. Sampai rumah makcik,pakcik belikan pulak Ikan bakaq.. Pergh... memang lah tak boleh ditahan-tahan lagi...




Nasi memang aku tak sentuh dah semalam... Meratah jer ikan bakaq tue... Sempat lagi melayan FB ngan blog semalam.. upload gambar-gambar member kawen minggu lepas... beshnya minggu lepas.. So pagi nie lepas Solat Subuh,aku sambung tdo balik.. Semalam kan tdo lewat,kira ganti tdo la kejap.. kol 9 aku bangun tuk siap-siap g umah kenduri.. tetiba hujan la pulak.. tak juga dapat pegi awal.. dalam 10.40 pagi aku merempit ke rumah kenduri yang terletak di taman koperasi,Gombak... Tengahari kemudian, hujan lagi sekali.. lupa nak pesan kat tuan rumah supaya membaling baju pengantin di atas bumbung.. Petua orang lama katanya...



Lebat jugak la hujan...jenuh la pengantin nak tunggu hujan benti.. rosak program lain...tepung tawar terpaksa cancel sebab pihak perempuan nak balik cepat... i really like baju pengantin tue...:)warna green mix dengan silver.. :) nanti nak upload pic tue yer..:)



Now tak boleh nak tdo lepas balik dari kenduri.. ape tah yang aku fikir.. HUHuuHUHUHUHUHuuu......

Friday, March 18, 2011

..CinTa TerAkhIr..

Cinta Terakhir - Aiman

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan
Berhari-hari dah aku asyik dengaq lagu nie...aku suka ayat-ayat yang aku besarkan tue.. Sampai roomate aku tegOq...
"aih.. dok ulang lagu tue ja.. kenapa?"
"Saja....." jawap aku... mungkin sebab minggu lepas aku dah terseronok sangat.. jadi minggu nie aku jadi tersedih pulak.. sebab tue aku takut nak seronok.. mesti lepas tue aku akan sedih...

Thursday, March 17, 2011

.. Separuh jiwaku pergi...

Assalammualaikum wbt dan selamat pagi :-)..

Pepagi ni bikin jiwa parah jew.. Nak tau kenapa? Sebab xboleh buka blog ni pagi tadi. Adeh,berderau jugak darah ni dibuatnya.. Apa tidaknya.. Dah try bnyk kali but error.. Lastly kena verify.. Nasib baik boleh.. Alhamdulillah..

Rasanya sebab aku xlog off semalam sebab tertido.. Separuh jiwa aku pergi jugak la jawapnya kalau xboleh buka blog nie.. Barulah aku tahu perasaan aku andai terkubur blog nie :-(.. Harap-harap tak la.biar kekal sampai bila-bila hendaknya...

Jadi,sayangilah blog anda yea ;-)

Sunday, March 13, 2011

..Lovely 12 March 2011...

Assalammualaikum wbt serta Selamat tengahari kengkawan...



Syukur... hari yang indah ini berlalu dengan baik dan tenang... Apa tidaknya,jejak saja di Pulau Pinang. Macam-macam temujanji aku dah ada.. Last-last.. pergi yang mana sempat jer la... Aku pulang ke kampung bersama dengan Cik Adina Deen. lebih kurang jam 10 pagi kami bertolak dari KL.. sampai Penang dalam Jam 2 petang... Jalan agak bz sebab banyak kenderaan.. Musim cuti sekolah la katakan... CikAdina Deen hantar aku sampai Auto City,Kemudian adik ngan kakak datang amek aku kat sana..

Lepas jambatan,kami p amek Kak Aida,kawan kakak... nak p shopping kat MYDIn ngan Queensbay...Aku pon join sekali... Adik hantar kami p Mydin Bukit Jambul..lepas jalan-jalan kat situ... Kami naik bas Rapid p QB.. ramai jugak orang... Singgah Makan stemboat kat Johnny's Steamboat...Kak Aida belanja makan sempena birthday aku.. TQ kak...



Selesai makan at Johnny's, Kak Wan datang jemput aku kat QB.. Kami nak ke A Tu Z kat seberang... Aku teman Kak Wan untuk survey pakage pengantin yang sesuai. Kak Wan hadiahkan aku suku kek sepena Bithday aku... TQ kak wan. kek tue memang sedap.. Made from KL...




Pada sebelah malam.. aku keluar makan bersama family tercinta di Restoran Pak Husin,Kg Baru Sg Ara... Sebenarnya abah aku nak makan kat Bangkok Tomyam.. memandangkan hari nie hari sabtu,Bangkok Tomyam tutup...

Jam 10 malam,lepas makan ngan family, abah hantaq aku p QB..Cik Ida ngan kekaseh dia mai amek aku.. Kami p lepak kat E-Gate,Bzu,Hamzah,Firdaus dah tunggu kat sana... Sementara tunggu Pali,kami order air dulu... 30 minit kemudian,Pali pon sampai.. So acara suprise pon bermula... Kek kedua untuk hari nie... Chockelat kek..YUMMY.. sedap.. TQ ida and semua....Kali nie celebrate ngan Hamzah sekali.. Birthday dia 3.3.2011...




me and Hamzah...


13.3.2011
LEPAS SETEL P KENDURI,AKU DIKEJUTKAN LAGI DENGAN SEBIJI KEK LAGI...
Kali nie dari GBS aku.. member asrama dulu.. mai celebrate kat Taman Rimba,Telok Bahang,Penang... aku n Wina merupakan orang yang di raikan...
Terima Kaseh banyak nooooo.......


Cokelat kek lagi...


Me and Wina...


Lastly... My Birthday present from my adek angkat Cik Dila........:)




LOVELY day.... Terima kaseh banyak buat semua sahabat yang sudi meraikan hari lahir Iena... Semga kita semua di murahkan rezeki,diberi kesihatan yang baik... dan sentiasa di rahmati...

AI LAP u ALL lah....!!!!!!!!

Friday, March 11, 2011

..Selamat Hari Ginjal Sedunia..

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera buat semua rakan-rakan...


Kali nie saja nak kupas sedikit berkenaan HARI GINJAL SEDUNIA.... Buat pengetahuan semua saya adalah salah seorang yang berkerja di bahagian berkaitan dengan hal ehwal ginjal.. Setiap hari beribu-ribu pesakit baru yang mengidap penyakit buah pinggang...

Pada 10 Mac 2011,adalah merupakan hari ginjal sedunia... Pelbagai aktiviti yang akan di adakan pada hujung minggu ini bagi

Pada 12.03.2011.. akan di adakan pemeriksaan kesihatan percuma di JUSCO SETIAWANGSA AU2 pada jam 2 Petang.. anda semua dijemput hadir...

Kemudian.. 13.3.2011 Program dari National Kidney Foundation di Sunway Piramid,PJ..




Pada 20.3.2011, karnival serta Larian sempena Hari Ginjal Sedunia bertempat di Dataran Merdeka,KL.. Anda boleh lawati laman web http://www.nkf.org.my/ untuk keterangan lanjut...



Peliharalah Ginjal untuk Selamatkan Jantung ANDA...!

Tuesday, March 8, 2011

..Wanita..

Assalammualaikum dan selamat petang..

Maaf sebab lama x update.. Mood aku bercelaru minggu ni,akibat beberapa perkara yang perlu aku buat..
Aku belum lagi punya kekuatan untuk jadi tabah seperti orang lain.. Mungkin sukar..banyak yang aku perlu pelajari,perolehi...


Aku memoho agar diberi petunjuk oleh-Mu,serta di permudahkan...


Selamat hari wanita sedunia...
Semoga anda semua sihat sejahtera dan diberkati apa saja yang dilakukan..

Saturday, March 5, 2011

..Jom jaga badan..

Baru jer lepas jumpa Cik Buzu tadi,sempat lagi p lepak kat Mali's Char Keteow.. Tapi tak makan pun sebab kekenyangan..


Sembang-sembang macam-macam hal termasuklah program diet.. Hehe Alhamdulillah aku bertambah sihat, bukan sihat biasa-biasa,tapi sihat bistari.. Yang penting pilih produk yang betul,dan amalkan makanan seimbang.. Insyallah dipermudahkan dan menjadi diet kita...


Gud luck gurl! Sure mantap dari saye.. ;-)

Friday, March 4, 2011

..MAK..

Cuma satu yang anak mak mintak...



"MAK DOAKAN YANG TERBAIK BUAT ANAK MAK YEA..."



Terima kasih MAK...
Sayang Mak Abah..

..Jumaat pun datang..

2.30 pagi, masih membuatkan aku masih berjaga.. Apa tidaknya,seharian aku berada di rumah,berehat,berfikir,melaksanakan tugas sampingan..


Lepas magrib,aku bersiap-siap nak g hantar jeruk..sebelum tu sempat lagi pegi tengok kk deco kat depan Maju Junction..rupanya tutup awal.. Terus je patah balik anta Zura..

Terus je g jumpa membe kat Char Keteow Batu Caves,depan shell sebelah Giant batu caves.. Boleh tahan jugak makanan kat situ..ada Bihun sup utara,nasi lemak dan keteow kerang pucuk paku.. Yummy..

Aku,Mimie,Sarsa dan Pobe pun makan.. Hero-hero ni makan 2 pinggan keteow.. Kami yg heroin,sepinggan ja.. Lepak-lepak sembang sampai la jam 11.30 malam.. Kami pun bersurai..otw balik umah,kena tahan pula dengan pakcik pulis,tanya itu ini.. Nasib baik semuanya ok..

Sampai ja umah terus ja solat dan baca yassin.. Kemudian lepak depan tv layan astro oasis sampai la sekarang...

Thursday, March 3, 2011

..cuti yeay..

Assalammualaikum wbt dan slamat petang... Hari nie aku bercuti..


So boleh la buat apa yang patut..;-)

Tuesday, March 1, 2011

..March ongoing...



Hari nie.. dah masuk 1hb mac.. bulan yang memang aku nantikan setiap tahun...








Moga tahun nie dapat memberi serta dipermudahkan aku mencari rezeki... Dan menjadikan aku insan yang berilmu beramal,seorang anak yang solehah,anak yang tahu membalas jasa ayah ibu,adik dan kakak yang bertanggungjawab,pekerja yang ikhlas,sahabat rakan taulan yang baik, dan segalanya yang boleh membahagiakan orang sekeliling aku...














Semoga doa dan harapan aku di perkenankan... Yang lalu,biarkan berlalu.. yang kini teruskan melaluinya.. Agar aku diberi ketabahan berpanjangan...Amin...

...Haish... Wa tengah Happy...

Assalammualaikum wbt dan selamat petang...


Beshnya hari nie.. g bank 2 kali sebabnya g cashkan 2 keping cek... Jumlahnya tak la begitu banyak... Tapi bolehlah untuk tambah apa yang patut... Insyallah bulan nie akan dapat lebih bnyk lagi... beshkan kalau dapat duit dengan pakai barang keperluan harian.. Kalau beli dekat luar pon,tauke pon belum tentu kenaL kita... barang-barang tu simple jer.. sabun basuh,shampoo,barang-barang mandian untuk kita,untuk baby,barang kemas makanan kesihatan dan sebagainya.. Tak rugi kalau kita tahu kebaikan untuk kesihatan kita... :)
Best sebenarnya jadi seorang peniaga nie walaupun buat part time... :)