..i fOlLow U..

Sunday, January 31, 2010

Bangkok trip (day1)


tgh tunggu bas....
dalam bas...siap ada tempat letak bag lagik....

...me n buzu..

tiket bas harga 150 baht...


bas express kontot :D

salam kawan-kawan... apa khabar? harap-harap semuanya sehat-sehat jer di samping melalui hari demi hari kan.. hehehe skarang da ada kat m'sia...fuhhh... lenguh-lenguh badan di buatnya...bercuti punya pasal... x kesah la kan...janji dapat restkan diri...haa...ari nie aku da start keja...keja malam ari ahad memang best..untung kalo x bz la kan..:d alhamdulillah...perjalanan percutian kali nie selama 6 hari 5 malam di Bangkok sudah pon selesai.. walaupon bnyk tempat yang xsempat nak p mengikut jadual yang telah kami buat,tapi memang berbaloi...hehe dari umah,aku n buzu kuar dalam kol 7.30am... flight kami dalam kol 11 am...so.. sarsa datang amek aku n buzu then anta kami kat LCCT,Sepang...sementara tunggu 2 orang kawan lagi,kami befpes dulu kat mc'd Lcct...lepas semua dah ready,kami check in...dalam masa 2 jam,kami dah sampai ke airport Suvarnabhumi,Bagkok..ramainya pelawat2 yang ada sama2 ngan kami. agak sesak jugak kat bahagian imegresen...lama jugak la nak clear semua.. pastu kami amek bas express dengan harga tiket 150 baht dari airport ke Petchaburi road untuk amek BTS sejenis pengangkutan ala-ala putra lrt kat sana...dari BTS kami ke station Phaya Tai station dengan harga 15baht.Agak jauh jugak kami menapak tuk ke My Hotel...rupa-rupanya station yang paling dekat ngan hotel tu ialah station Ratchadewi.. berpeluh-peluh jugak la sebelom sampai ke hotel...lepas check in hotel,kami rehat2 jer....malam baru kami start jalan...pada malam hari... kami nak ke Pat Pong Market dengan tuk-tuk,salah satu pengankutan pemes kat sini selain teksi,BTS,bas...tapi salah tempat pulak..tuk-tuk bawak kami p Suan Lum Night Bazaar.. apa lagi.. xkan nak tgk saja.. start la kami bershoping :D





Sunday, January 24, 2010

sehari lagi jer.......








Assalammualaikum wbt....
selamat pagi kawan-kawan....:)
amboi... ceria pulak aku di pagi hari ahad nie....
sebenarnya agak teruja jgk tuk perjalanan hari esok....
petang nie nak setelkan apa yang nak di bawak ke sana esok...
arie nie aku menunggu kedatangan Buzu ke kl...dia menginap kat umah aku..esok selepas subuh,kami akan bertolak ke LCCT.. flight ke Bangkok pada jam 11 pagi..
aku,buzu,boboi n hamzah berkumpul di LCCT esok pagi....iman last minit x leh join..:(...so...segala apa yang dirancangkan harap-harap la dapat terlaksana dengan jayanya..
ayat skema la pulak....
so..kepada kawan-kawan..selama seminggu nie..terpaksa la aku benti jap tuk update...
jangan nakal-nakal semasa ketiadaan aku di semenanjung....:)
okes... adios... jumpa lagi...:)

Saturday, January 23, 2010

Pen Mutiara,Penang

se[sampai]nya aku di penang pada 20hb....aku di amek oleh abg,kak n adik...aku dibawak ke tempat biasa kami makan iaitu di bayan bay gold coast...
cam tau-tau ja aku tengah lapaq...hehe
sampai-sampai ja kat situ.. kedai tu tutup tros...
bukan tutup sebab dah bankrup.
tapi tutup sebab tapak tu nak di dirikan apartmen baru...
so.. kami tukar la plan ke destinasi lain..
nie la tempat yang aku nak ceritakan...
nama restoran nie Pen Mutiara Curry House..
terletak berhampiran jeti tuna,sebelah jabatan perikanan penang...
tapi orang kata kari kat sini sedap.. tapi x pasti la sedap dia tahap mana...
rasanya kari mak chek bt lagi besh kot...
kat sini kami pilih meja dekat ngan air terjun..
mcm besh ja kan..
makan sambil dengah jatuhan air terjun..
tempatnya memang standart la..
siap ada room tuk wat event or apa-apa majlis...
dah dapat menu...
kami pon order la ikan siakap 3 rasa,sotong goreng tepung,tomyam campur,sayur campur,ayam masak merah,telur dadar,kerabu mangga n sejag air asam boi n 2 jus tembikai...
sangat menyelerakan..
korang patut cuba kalo berkunjung ke penang....
harganya amatlah berpatutan kalo nak di ikutkan dengan tempat makan siap ada air-cond lagi...




...pintu masuk Pen Mutiara...




...nak tambah apa lg bang....




..maklumat tentang Pen Mutiara...



....ruang makan....




...menu-menu yang boleh dipilih...





...harga setiap bilik ....




...sy n adek....




...mak n abah....




...sayur campur....



...jus tembikai...




...siakap 3 rasa...





....sotong goreng tepung yg kurang rangup...




....tom yam campur....sedap..:D



...ayam masak merah....



...kerabu mangga....


...sampai menjilat jari haa....


...posing sebelom balik...


..ruang makan...



..air terjun buatan...hehe...

...meNyawan...

hot chocolate with ayam black paper


yum....yum... dapnyer...
ehehe lepas marathon 3 movie pada14.1.2010..
kami...
iaitu Man,Sarsa n Iena telah memarathonkan diri menonton 4 movie sehari....
3 movie tue ialah case 39,paranormal xtiviti,slamband and last skali adnan Sempit...
hah.... mobie last skali tue kami tgk beramai-ramai ngan bdk VF 25 orang semuanya.....
penuh seat weh... hehehe
sementara nak tuggu last mobie,kami p makan kat kenny roges..
sedap jugak..lama dah aku x makan kat sini...
pastue lepas tgk wayang...
lepak kat mamak double,putrajaya...
then alang2 da kuar.. p la singgah koke jap kat danau kota...
nasib x baik malam tue...3 orang ja sempat nyanyi...yg len xsempat sebab dah kena serbu ngan pak polisi.. so kena post pond la...
uwaaaa....
pastu tros la masing-masing balik umah...:d


man n peace
sarsa n me

man jer yg tgh semangat...








tata....stanby mo balik...:d



Wednesday, January 20, 2010

on weekend....

Pada hari sabtu... aku terpaksa bekerja...sementara kawan-kawan VF sedang menyawan di Lata Kinjang....
adoi... kalo aku dapat join skali kan besh....
takpa la... mungkin xtiviti selepas nie harap2 tak clash ngan roster keja aku....
so.... ari ahad... aku n hamzah kuar jalan-jalan....
lupa nak kenalkan nie hamzah classmate aku masa kat skolah dl...
kebetulan aku pon cuti..
kami pon p jalan-jalan....
destinasi pertama kami...
ke kedai man...
bekpes kat sana..
tapi apa bleh bt.. kami terlambat n makanan pon da sold out...:(
kami order ja nasi lemak sotong n nasi lemak telur+ ayam rendang...
kata man,budak-budak VF yang p lata kinjang dah abeskan makanan awal pagi ...
lepas bekpes...
naik tren ke Pavillion...
lepas round-round...
p la tgk wayang citer CARIER...
xbesh langsung...
sementara nak tgk wayang...
p mam kat pizza dl...
........
to be continue......

macam kat china plak....


with butik LV




lagik..lagik....



posing ngan hantaran azah..:)
..oren kaler with hantaran sebelah laki...
lagik..lagik...tuNanG..kan...
ahahks...
nie turn membe serumah aku plak....

wah.. oreh gitue...

kami ber4 dari KL menuju ke ChangkaT jonG...
sampai awal jugak...
lepas majlis selesai..
kami pun pulang ke KL...
tapi sempat lagi singgah ke...
KuNanAng-KuNanG reStorAn..
yang terletak di MRR2,sebelah shell arah ke batu caves:)
harga kat sini memang la standart skit...
sedap-sedap makanan n minuman kat sini...
antara menu yang kami dah try...
mee kari kunang-kunang...
tom yam noodle...
nasi goreng seafood...
naso goreng cina..
nasi lemak kerang with ayam goreng..
popia otak-otak...
char kuey teow..
lavender blended..
mixx fruit juice..
strawberry blended..
n macam-macam lagi la...
so.. kawan bleh try la... memang berbaloi-baloi...





ice lemon tea,honey dew juice,star fruit juice,lavender blended




...sekitar kawasan KUNANG-KUNANG restoran...


ahah.. sempat posing lagik...

Monday, January 18, 2010

....


hari nie entah apa rasa yang bermain-main di fikiran aku....

herm...

kalau tak fikir..

tak boleh jugak...
kalo fikir...
lagi la xda mood....
entah...
keyakinan aku makin pudar...
pudar macam lagu rossa ka...
aku pon tak pasti....
susah nak aku usir rasa yang satu nie...
mungkin aku perlu mengambil masa...
sebanyak mana masa yang boleh...
tapi mungkin masa akan cemburu pada aku...
sebab mungkin mensia-siakan masa yang ada....
ayuh...
kuatkan hati...
kuatkan semangatku.....
jauhi aku dari perkara yang aku tak suka nak fikir....

Wednesday, January 13, 2010

|| wEdDing Choi ||

TAHNIAH buat choi n suaminya apai..:)
sangatlah meriah di hari perkahwinan mereka...sebagai roomate, sy sangat gembira dan berharap mereka akan gembira dan dapat melahirkan anak-anak yang soleh dan solehah...
alhamdulillah semuanya dah selamat....



...raja sehari...
...housemate...




...anggun lagi mempersonakan....



...ijab dan kabul dilafazkan...




pelamin nan indah.....



...cetusan mummy choi...


special present to both of u...