..i fOlLow U..

Thursday, October 22, 2009

kOleSi PeRibaDi



Ya Allah.....
kau murahkanlah rezeki ku....
bulan nie saja dah bertambah kolesi novel-novel aku....nie antaranya...

entah kenapa bulan nie aku begitu gairah nak memiliki novel2 nie..

mungkin nak releasekan tension sebab terbz dgn xtvt....

lagi satu novel bertatajuk TEGUH..

selamat membaca :)

xtvt hari nie

assalammualaikum wbt......
setelah abeh keja malam pagi tadi,
terus aku balik umah tuk tdo...
seperti biasa la kan...
walaupon x bz mana semalam,
tetapi penatnya terasa jgk..9.30 am..
terima sms dari kawan ku DD yang ada di wad..
dia dah boleh discaj rupanya...
oleh kerana smsnya x berbalas..
dia terus call aku..
ku pon terus la terfikir cam na nak p amek dia..
kebetulan kereta dia ada dlm pemerhatian aku...
aku pon mngambil keputusan tuk p amek dia..
last2 aku terlena jgk...
1pm-DD call lg..katanya da setel..so aku pon bersiap2 la tuk ke hospital...
apa lg,gelabah jgk la aku nak drive..dah la keta manual..
stelah beranikan diri jgk,akhirnya aku smpai gak kat hospital...
lepas setel semua,DD anta aku lik umah n dia tros blk kg dia....
leganya DD da sehat...alhamdulillah..
petangnya plak.. aku bersiap2 mau p tangkap gambar pasport tuk update biodata pegawai yg berkhidmat cam aku nie ;))
kena la pakai uniform...hujan x benti2 pulak...
aku pon sms wawa,housemate aku yg br abeh kusus tuk ajak g maju junction...
dia pon bersetuju,then terus siap2 tuk ke sana...
jalan begitu sesak..."teringat cam na aku drive tadi " adoi.. ngeri jgk..
sampai ja MJ terus aku g kedai gambar fabret aku...
akak yg aku kenal keluar g mkn plak..
xleh la dpt % huhuhuhu..
lepas setel bergambar...
tgh fikir kat mana nak berbuka puasa plak...
yg senang nya berbuka kat KFC...hehehe
lepas berbuka puasa,aku terus balik umah..siap2 tuk p keja malam lak :)

Wednesday, October 21, 2009

21-10-09

salam di hening pagi.....
setelah berminggu2 melayan makanan di rumah terbuka sahabat2 serta saudara2 aku,
kini tibalah saatnya nak puasa ganti plak hehehe
arinie nak puasa... sahur dgn roti yg sempat beli kat sogo...
tgh fikir nak juadah berbuka puasa plak...nak makan ape eh ? :)

Wednesday, October 14, 2009

asyik-asyik....

Jangan cari perbezaan dari segi luaran tapi
carilah persamaan secara dalaman,
kerana secara dalaman sebenarnya kita mempunyai banyak persamaan.
CINTA...
CINTA itu amat mahal takrifnya itulah yg di fitrahkan oleh ALLAH S.W.T kpd hambanya CINTA hanya tertulis pd perkataan,
tp gagal di lihat pd zahirnya...
kerana CINTA itu tanggungjawab di mana...
wujudnya kesetiaan dan kejujuran didalamnya...
INGAT PD YG SATU,JUJUR PD YG SETIA,SETIA PD YG KASIH, KASIH PD YG RINDU,RINDULAH PD YG MENYAYANGI MU...
CINTA xkan dtg kalau xd cari,
cinta juga xkan dapat kalau tiada siapa yg memberi tapi...
mencari biarlah pd yg sudi bukan meminta pd yg simpati!!!!

Tuesday, October 13, 2009

dAlAm haTi....

cinta...
kita takkan tahu yang kita mahukannya sampailah ia terjadi.
kadang kita tertanya kenapa ia terjadi dan kenapa pada orang tu.
tapi cinta tu satu naluri,
yang mana kita takkan mampu menjawab
the why and the how
kenapa masih nafikan apa yang ada dalam hati

berbisik....

assalammualaikum w.b.t...
di pagi yang hening ini..
terdetik di hatiku nak wat satu blog tentangku..
hasilnya...inilah coretan pertama dariku..
mungkin di sini dapatlah aku berkongsi suka duka bersama rakan-rakan..
serta luahan -luahan hatiku pada hari2 yang mendatang...
semoga kalian terhibur..:)