..i fOlLow U..

Tuesday, November 27, 2012

Matamu...Zasssttttt....


Matamu mempersona..rambutmu selebet macam lanun daa..namun dalam ketegasanmu ada kasih sayang.. Mampu melekat di hati sesiapa sahaja yang mengenalinya.. Oh Firman Ebrahim aka Abang Pedas by Melur Jelita...
Lagi gambar HERO ILUS....

kalau si Lanun Selebet ni pakai Ray Ban di atas,fuhhhhh lagi mengancam... Nak jugak cari ray ban camtu....

Saturday, November 24, 2012

Hero ILUS

 
Homaiiiiii......Homaiiii.... Hoomaiiiii....
Firman aka Lanun selebet..<3 p="p">
Caring...Romantik...Menyentuh hati...<3 p="p">
 
What do you think?
dah baca I Love You,Stupid ?

Friday, November 23, 2012

Agak terkilan..



Assalammualaikum wbt...

Alahai... saat lepas berkemas-kemas bilik,terus on laptop.. tetiba di tag satu gambar yang aku kenal kulit nya.. Aduh rupanya kotak parcel yang berisi bunga tagan yang aku pos untuk Puan Ira yang berada di Melaka...Siannya dia.. terkilan la jugak sebab elok jer aku balut sebelum nak pos,tetiba jadi macam ini pula..apa boleh buat,dah sampai ke tangan tuannya sebegitu rupa.Maaf banyak-banyak...Isi daa nya pula ada beberapa batang bunga dawainya bengkok,Pn pengantin dah pun betulkan.. bulu swan yang patah dah digam semula.. Sabar jer la... Alhamdulillah pengantin suka... hehehe

Moral of the storynya,kena pakai kotak yang tebal bila ita nak pos barang,tak kira la kecik atau besar,mudah peca atau tidak..WAJIB gunakotak yang TEBAL ok.

Friday, November 16, 2012

Bunga Tangan order dari Pn Ira


Assalammualaikum wbt....  Selamat Hari Jumaat....


Tada.. dah siap bunga tangan untuk Puan Ira kita.... Nanti isnin i pos oke...Kalau ada yang nak order.. PM i oke..

Thursday, November 15, 2012

Khamis Awal Tahun Islam...

Assalammualaikum wbt....

Salam Maal Hijrah buat semua  umat Islam... Semoga diberkati dan diberi kemudahan melaksanakan ibadah serta perolehi keberkatan yang berpanjangan... Amin..

Hari nie hari cuti lepas abis kerja malam.. dengan sok sek sok sek hidung yang mula hujan dengan air,aduh sungguh tak selesa nak membuat kerja yag terbengkalai... Apa kerjanya? Tue haaa.. nak siapkan bunga tangan untuk Ira bai majlis resepsi sebelah lelaki pulak... Kali nie temanya Hitam dan Unggu.. fuhhh agak mencabar  nak combinekan color dua tue.. maklum la..tak kan ak buat design yang sama.. sure tak menarik..  Jadi setelah mengGOOGLE,datanglah idea untuk membuat 2 jenis bunga felt untuk bunga tagan kali nie....harap-harap pelanggan saya suka la... Dan saya dapat buat yag terbaik untuk mereka...:)

Tuesday, November 13, 2012

Ilham tengah malam...

 
Assalammuaikum wbt..Selamat malam..
Alhamdulillah ilham menjelma tengahmalam...
Now tengah siapkan bunga tangan buat Puan Hazirah..
ni kenduri sebelah lelaki pulak...
yang sebelah perempuan dan berlansung 4.11.12
 
 
 
Ni bunga tangan yang dah digayakan pada hari persadingan Iera dan Nizam..
TQ dear...


@ Penang with Jungle Trekking...


Assalammmualaikum wbt... bersiaran lansung dari rumah dan sedang menyiapkan 1 lagi gubahan bunga tangan.. Jadi nak cerita pasal balik Penang hari tue... Hari Selasa lepas kerja malam aku bertolak balik ke Penang. Macam biasa bus Seasons Express jadi pilihan.. memang x nampak dah bus lain.. Sebabnya dia xberhentibnyk tempat dan cepat sampai Penang.. tu ja matlamat aku... Harga tiketnya RM35.walaupon ada tiket flight yang berharga rm49 boleh ditempah,tapi aku malas nak pergi jauh-jauh ke LCCT naik flight... Jadi aku naik bus lebih senang..
 
Sampai Penang dah petang dah.. sampai rumah terus makan apa yang ada kat rumah..Mak dah masak,aku makan la kan... tak nak la hampakan hati mak aku... memamg sodap... Dah beberapa hari di Penang, Hari Sabtu Intan Mgm ajak p jungle trekking kat Taman Negara Penang.. mula-mula macam tak mau p,tapi...memandangkan lama sangat aku tak  jejak sana.. aku pon setuju nak p.. Intan pick up aku jam 7.20 pagi.. jalan tak jem pagi-pagi cam nie.. Kami singgah p beli kuih untuk sarapan sebelum masuk hutan.. Lepas ready semua,kami pon mulakan perjalanan..

Amik gambaq dulu apa pon....
 
Perjalanan kami ambil masa lebih  kurang 1 jam setengah sebab pancit skit walaupun tak jauh mana perjalanannya.. Siap kasut aku terkeluar tapak-tapak dua-dua belah... Kasut lama la katakan hehehe gagah jea kau redah sampai ke destinasi kami iaitu Monkey Beach.. Best gak.. memang penat skit.. tapi bila dah sampai macam cool jer.. hehehe So Sory buat Adina Deen yea yang xbalik.. kalau dak boleh join kami.. Opss..kami p bertujuh.. kumpulan pertama,Intan,aku,Zaida ngan Adelin,sepupu Intan.. Kumpulan kedua iaitu Adik Zaida dan 2 orang kawann dia.. Sampai sana kami rehat jap,pastu perabih kuih-kuih yang kami beli.. Adik Zaida dan kawan-kawan dia mandi laut... kami tengok ja dan mencuci mata dan sambil berangan hehehehe tu keje aku ok... Syiokkkk dok tepi laut.. Doang siap naik jetski lagi.. huhhhh dorang offer kat kami,tapi tobat aku tak nak naik sebab dulu dah pernah naik,macam aku yang dok dalam air.. huhu penakut air jugak aku nie...
 
Tepat 11.30 pagi kami bersiap-siap nak balik... intan nak p kenduri Marriam dan aku pulak nak ke Bertam. Jadi,adik Zaida dah tempah boat untuk ambil kami... ni la pemandangan kat sekitar pantai..
 
 
 
Semasa perjalanan balik kami dikejutkan dengan kehadiran sekumpulan ikan DOLPHIN.. ulang balik... ikan DOLPHIN oke.. wow..Subhanallah... bestnya dapat melihatnya dari dekat walaupun agak jauh ke tengah laut.. Adik yang bawak boat pon siap berhenti untuk bagi peluang kami melihat dolphin-dolphin tue.... hehehehehehe Kami semua sangat TERUJA oke...! Korang prnah tengok tak ? Kat penang pon ada DOLPHIN... wahhhhhhhh superb kan.... Syukurr....Rezeki kami...Lepas tengok tue,kami pon sampai ke Jeti.. Terima kasih buat adik Zaida sudi belanja kami naik boat... So aku balik dengan kasut yang dah relai.. Nasib baik dah ada kasut spare dalam kereta.. Lepas tukar kasut,aku tinggalkan kat tepi pokok.. Then trus balik rumah dengan bau-bauan yang harum hehehe.. Tq semua...


Tuesday, November 6, 2012

My ILYS by Melur Jelita..



Assalammualaikum wbt dan Selamat Malam... Arinie baru habis kerja malam.. seperti dalam jadual kerja,aku bercuti selama 6 hari sebab tak balik beraya haji di kampung... Jadi di kira cuti ganti dan cuti rehat.. Memang aku perlukan cuti nie pon.. apa tidaknya.. hari-hari hujan di Kuala Lumpur,dan hari-hari jugak aku mandi hujan ketika pergi dan balik kerja... Fuhhh... best tu memang best..tapi selsema pulak kejap ada kejap hilang macam chipsmore...sabar jea la...

Jadi lepas kerja aku balik rumah dan terus bersiap-siap dan sarapan sebelum keluar.. then tunggu bas belakang rumah dan terus naik ke stesen purta Tmn Melati.. amik tren ke Plaza Rakyat.. then terus ke kaunter tiket etika @ season.. bus yang menjadi kegemaran untuk pulang ke kg..Sebelum naik bus memang dah target nak singgah kedai buku 1 Malaysia yang berada di tingkat bawah kaunter tiket.. Tau apa nak cari? ni lah dia.. Novel I LOVE YOU,STUPID... memang nak beli lama dah tapi tak berkesempatan... So lepas bayar,terus kejar naik ke bus supaya tak terlepas... Alhamdulillah... jadi bolehlah mulakan penghayatan menelaah novel nie.. bak kata Kak Cik Ella.. kat mana-mana pon buku ni ada kat tangan.. hehehe...

Jadi mulalah adik aku cakap"mai dah penyakit dia.." mana tidanya,orang tdo,aku dok mengadap novel tue... hehehe sama macam baca novel ASST..


Apa pun I LIKE NOVEL..<3 br="br">