..i fOlLow U..

Wednesday, February 24, 2010

doakan....

salam sahabat..
sok sy mau pulang ke kampung....
doakan sy selamat sampai ke kampung...
risau jugak sebenarnya...
macam-macam benda kita dengar sendiri pasal pengangkutan awam seperti bas ekspress.. harap-harap tiada apa yang berlaku..
kawan-kawan jgn lupa jaga diri jgk..
mungkin lama sy tak update blog nie nanti..:D
ok...
jumpa lagi...


salam rindu buat semua...:*

Tuesday, February 23, 2010

moOoOoOoOdy kah Aku???

adoi...apa benda la yang aku nak moodykan nie...
mungkin sebab tanda-tanda nak datang bulan... or monday bluess... atau apa saja yang menganggu fikiran aku nie... alhamdulillah banyak perkara yang berlaku sebulan dua nie... semuanya cuba aku harungi serta tempuhi walaupun peritnya terasa sampai ke tulang sendi hati serta sedikit mengganggu peredaran rutin harianku... aku amat berterima kasih kepada sahabat-sahabat ku yang banyak memberi dorongan serta semagat untuk aku tabah dalam apa jua hal..berita kematian TOK SU, saudara sebelah mak benar-benar aku terasa,apa tidak nya..bila balik kampung mak di Selama Kedah,pasti aku berkunjung ke rumahnya..ada saja yang hendak dijamunya.. maklumlah..sesekali balik kampung,terasa nak makan macam-macam kan... yang pastinya,dah rasa kekurangan bila balik lepas nie... :-s kali terakhir aku jumpa TOK Su iaitu masa Hari Raya Aidilfiri baru nie.. dapat juga aku minta ampun dan maaf dengan dia,walaupun tak da salahnya aku pada dia..sedihnya..dari jauh aku kirimkan Al-Fatihah buat dia di sana..agar rohnya dicucuri rahmat dari yang Maha Esa.. mak memberitahu dia menginggal sorang-sorang,tanpa anaknya di sisi,tanpa sesiapa di sisi...menantunya yang berada di rumah pada waktu itu sibuk melayan karenah anak kecil di luar rumah..tiba-tiba terdengar benda jatuh..rupanya Tok Su yang sudah terlentok di lantai yang beralaskan tikar mengkuang..tanpa sempat sesiapa ajarkan kalimah ALLAH di saat-saat akhir ini...siapa sangka itu lah waktu TERAKHIR buatnya...maka segeralah pulang semua anaknya... sebelum itu sempat dia menginap di semua rumah anak-anaknya,makan makanan masakan anak menantunya..semua hasratnya sudah tercapai agaknya..aku masih sedih... mengenangkan ahli keluarga ku,jika berlaku sesuatu...sempatkah aku meminta maaf,sempatkah aku mengalunkan kalimah ALLAH di telinga mereka...sempatkah aku bersama mereka di saat-saat akhir itu... SEMPATKAH????? namun aku berdoa agar dia aman sejahtera di sana..wahai sahabat.. sedekahkan seberapa banyak doa untuk Junjungan Mulia Nabi Muhammah S.A.W,seluruh keluarga serta umat Islam..sentiasalah kita saling maaf-memaafi agar kita tidak akan menyesal suatu hari nanti..taatilah pesan ibu bapa anda...doakan kebahagiaan mereka di dunia mahupun akhirat.. ingatlah orang tersayang..... terima seadanya.....
bersyukurlah masih ada yang sayang...
*maafkan daku andai pernah aku bersalah...

Thursday, February 18, 2010

esok.. apa plan???



esok hari cuti aku....beh beh beh... lagi 2 jam aku abeh keja malam... ngantuk la jugak... tapi ptg tadi aku dah kaber tdoq aku smpai orang msg,orang kol pon xdengaq...sian nya kan... so.. bila dah cuti tue panjang jer langkah aku... sok plan mau cari adiah kawen member aku..nak bli apa yer?? erm.. kena la survey dulu... memang start bln nie bnyk jemputan kenuri yang aku dapat... terutamanya dari dia..:(( tapi aku tak bleh pegi.. aku kena keja.. n aku memang tak plan nak tgk dia bersanding pon.. biar la dia,famly n kawan-kawan rapat dia jer pegi...aku berdoa dari jauh jer la..sedikit tenang kan... so sok aku n choi plan mo g cari adiah tuk ekin...membe aku masa kat kolej...sangatlah konflik percintaan dorang.walaupon dah banyak kali break,da masing-masing ada kapel lain..tetap jgk tak lekat.. akhirnya,dorang amek keputusan bersama kembali dan buat keputusan tuk kawen 21.2.2010 nie.. semoga bahagia kawan-kawan... kalo survey tu mesti jalan jauh skit.. silap-silap bli menda laen... hehehe bila dah setel bab hadiah, aku bercadang mo lepak kat umah makcik kat greenwood..mo p pasar malam n makan my faberet food yong tau fooo :X i like... pastu tdo sana semalam then esok tue keje petang... hehehe macam full jer time table kan.. mggu depan aku mau balik kampung..jumpa mak,abah,tok,kak long,bang long n adek.. mau hang out kat sana plak...haaa... pada geng penang.. tunggu gue balik yer...:) mau lepak ngan korang.. RINDU beb.....

tak mungkin ku melePaskan Mu

Mengartikan dirimu di dalam hatiku

Betapa ku sesali adanya dirimu

Haruskah ku bertahan demi cinta ini

Yang tak mungkin

Andaikan saja ada keteguhan hati

Tuk membuka kembali jalan cinta ini

Biarkan ku menanti semua janji kita

Sampai batas waktu mengakhiri

Dan tak mungkin untuk kita bersama

Di atas perbedaan yang slamanya mengingkari



Dan tak mungkin bila ku melepasmu

Sungguh hati tak mampu

Mengertilah cintaku

Dan tak mungkin

Semestinya tak ada yang memisahkan cinta ini

Karna hanya dirimu satu cintaku

Mengertilah cintaku

Percayalah cintaku

Apa mungkin...?

Monday, February 15, 2010

hang OUT lagie.....




Memandangkan aku keje malam arie nie....bleh la aku luangkan masa ngan kawan-kawan tghari tadi... kami (iena,erina,izad,katy,man,hydo,iswan,tulip n razali) meluangkan masa bersama-sama ke midvalley.. mulanya nak tgk wayang.. tapi..bnyk citer yang dah bdk2 nie tgk...so..kami maen bowling jer la... erina n izad da abiskan 2 game sebelom yang lain sampai.. hehe sepat jgk aku testing sebelom main next game :d bukan nya pandai sgt pon..blasah jer la.. lepas semua sampai,kami p mengisi peyut yang dah berbunyi-bunyi nie kat food court.sangatlah ramai manusia kat sana..terpaksa la tunggu turn nak duduk... lepas semua kenyang.. kami sambung maen bowling lagi.. yang terer main lane lain...yang kureng mantap main lane lain... hehehe yang bestnya nya kat sini bila tempat nie di gelapkan n tinggal cahaya lampu2 jer yang nampak.. macam glow in the dark,ala-ala disco gitu...berpinar-pinar jugak la nak membaling tue...hehe
tapi bola bowling tu nampak sgt cantik :X i like.... tambah-tambah yang warna pink :d pas selesai...kami makan askem mac'd beramai-ramai sambil lepak2 kat the garden menikmati pancutan air terjun....:) pastue semua bersurai:)

Saturday, February 13, 2010

kad yang tak di undang...

setelah seharian tak pulang ke rumah....selepas abeh keja,dengan pakaian seragam aku meneruskan langkah membereskan urusan yang satu itu....aku di sambut oleh kerani di kaunter..setelah mengambil nombor,aku di minta menunggu giliran ku..sempat jer sekali imbas menatap wajah staf-staf di hadapanku...adeh... encem nya mamat sorang nie.. tapi malay ke lain-lain... IRVIAN namamu melekat di bibirku...senyumanmu yang manis bisa mencairkan hati sesiapa yang melihatmu... hatta ku pulang dengan hati yang berbunga.. tapi aku tak pulang terus ke rumah... teringat tuk melihat SALE apa yang tengah berjalan sekarang... aku singgah di JUSCO tuk mencuci mata...sempat melihat pakaian,hand bag,kasut,barang-barang dapur,perfume dan sebagainya...aku mencapai sehelai baju tidur buat menggantikan baju ku yang diterbangkan angin...selesai membayar,perut pula yang berbunyi minta di isi..aku teruskan langkah menuju ke bahagian makanan..tengok buah lai dari china amak lazat.aku memilih dan beratur tuk di timbang..memikirkan lagi apa yang perlu di beli..aku melewati barisan nescafe 3 in 1,agak murah..aku mencapai 1 pek..limit setiap seorang hanyalah 2 pek...dah cukup rasanya tuk hari nie,aku terus membayar dan pulang..singgah sebentar kedai makan berhampiran rumah..teringin pulak nak makan [KETIOW HONG KONG.]..hehe sedapnya..aku tapaukan jer..balik umah,salin pakaian dan mula makan.... arggghhh....abeh sebungkus aku belasah... siap tambah perencah sendiri lagi...sesedap rasa je kan... ingatan ku kembali di tempat yang satu itu.... MAVIN....i like....terlihat di peti surat... ada pulak kad kawin...kad sapa yer... erm...kad yang aku tak sanggup nak baca...UUuuuuuwwwwwaaaaaaaaaaaaa.......... kad dari DIA...:((

Tuesday, February 9, 2010

TeNgAh xBz...


Profile information...


Membership Status : Platinum Member
Location : Penang,Malaysia
Gender Female

Occupation : Other
Religion : Muslim/Islam
Relationship : Married

Date Of Birth : Secret
Joint Date : Tue, 27 Aug 2002 05:21 PM
Last Login : Mon, 08 Feb 2010 11:39 PM (Yesterday)




dan sebenarnya.... dah 8 taun jugak la kan aku join VF nie...saja ja nak merepek pagi-pagi buta nie...sebelum tue takziah kepada salah seorang keluarga VF yang kembali ke Rahmatullah pada hari nie..ID : dinosuper... macam x percaya jer kan... dalam kita dok merapu,mesra-mesra,kenal-kenal,kawan-kawan...ada jugak antara kita yang telah kembali dulu di luar jangkaan kita... nie lah salah satu kelebihan keluarga VF.. kita dapat berkongsi apa saja..suka..duka..bahagia..derita..apa saja yang kita rasa.. selain itu dapat mengenali antara satu sama lain walaupon seringkali ada di kalangan ahli VF yang tak sebulu... tapi kita boleh belajar kenal sedikit sebanyak sikap,personaliti, segala-galanya pasal kawan-kawan kita.. dah lama aku join kelab VF nie..ada jugak sahabat-sahabat baik aku pon terjebak sama..mula-mula memang la terasa malunya nak kuar jumpa rakan-rakan maya nie.. sebab kami lebih suka bersembang-sembang di alam maya kan.. tapi not bad jugak bila kami buat xtiviti tuk semua warga or kelab VF nie,kami dapat kenal antara satu sama lain... xkesah la walaupon baru jumpa kami x kenal antara satu sama lain..tapi lepas pertemuan itu kami lebih akrab dan merancang xtiviti kecil di mana kami boleh hang out sama-sama.. kalo sebut ja budak-budak VF,mesti gila gambar,gila makan,gila bowling,gila karoke,gila jalan-jalan... macam-macam lagi la... di sini juga merupakan salah satu jalan tuk mencari pasangan hidup...hehe banyak dah pasangan yang dapat membuktikan kenyataan nie... tak caya try la.. di sini jugak kami berkongsi segala pengalaman,informasi,bisnes bak kata dalam VF nie,macam-macam ada la... hehe aku selalu jer kena perli ngan housemate..xreti nak dok kat umah.. ada ja programnya bila ujung minggu..hehehe tapi berhati-hati bila nak kenal orang tue.. ada yang suka mengambil kesempatan.. ada jugak yang memang baik hati... ok... smpai sini jer kot..



jom layan http://www.virtualfriends.net/ .....






Sunday, February 7, 2010

luKisan aLam

hidup tak selalunya indah...langit tak selalu cerah...suram malam tak berbintang..itulah lukisan alam... jadilah rumput yang lemah lembut.. tak luruh di pukul ribut... bagai karang di dasar lautan...tak terusik di landa badai.. dalam sukar.. hitunglah kesyuranmu.. dalam senang..awasi kealpaanmu.. setitis derita melanda.. segunung Kurniaan-Nya.. usah mengharapkan kesenangan..dalam perjuangan perlu pengorbanan.. usah dendam berpanjangan maafkan kesalahan insan.. dalam diam...taburkanlah hatimu.. dalam tenang..buangkanlah amarahmu.. suburkan sifat sabar.. dalam jiwamu itu..di dalam jiwamu itu...
begitulah nasihat dari sebuah lagu nasyid kumpulan HIJJAZ yang terkenal satu ketika dahulu...
aku merupakan salah satu peminat kumpulan ini..sangat tersentuh bila mendengar lagu-lagu nasyid nie... anda bagaimana? pernah tak layan lagu-lagu nasyid nie.. mungkin xsemua orang yang suka kan.. tapi semua lagu-lagu nie penuh nasihat-nasihat dalam kita mendekati ALLAH SWT... nikmatilah segala kurniaannya..bersyukurlah..


Saturday, February 6, 2010

....HoT spRinG....

5.2.2009 11.45pm...
lepas beramah mesra ngan mak melalui telefon,terima call dari Sarsa....
"Jom p mandi-manda kat Selayang,kolam air panas..xkan nak tdo dah kot...?"kata Sarsa..
"baru ja nak landing-landing nie"...balas iena..
"Ko keja bila?...tanya Sarsa...
"Jom la...kak Aumi dok boring kat umah tue"ayat nasi tambah Sarsa...
"sok keja petang..baru ja balik keja nie"...jawab iena...
"kalo nak,kak Aumi leh amek!"...ayat penyata Sarsa..
"erm....boleh ka...?dia tau jalan?" tanya iena...
"bole jer...!" (kesungguhan dah nampak...)
"okeh...bOleh Gak!"....ayat kompem la nie....
"owkeh..set!"...perjanjian dah disetkan...
setelah memberi petunjuk pada kaka Aumi...
dalam 12 lebih k.Aumi smpai depan umah..
hahaha dua-dua x tau jalan nak ke sana...redah jer..:)
dalam 20 minit...kami pon sampai ke destinasi...
bayar rm2 tuk parking...
kalo parking luar,free jer..
lepak-lepak sambil pekena teh n yong tau fu celup-celup dulu...
sambil lepak-lepak datang la si IENA MAWI n SUHAIMI(laki dia) serta anak n kawan2 mereka..
kecik moleh ja orangnya,si suhaimi plak gaya rambut mcm skema ja.. hehehe
makcik kedai pon melayan la dorang siap bagi buah betik sepinggan..
kat kami xdak pon..:(
pastue baru p salin baju tuk mandi...
da lama sebenarnya x p mandi air panas...
mula-mula tue sakit jgk badan-badan...
pastu baru segar...:d
silalah cuba kawan-kawan...
toilet di sediakan tuk saln baju..30 sen per entry
pastu p lepak-lepak kat kedai mamak sebelom balik umah...

Tuesday, February 2, 2010

maKaN di MuArA

taaaaa...daaaaa.....











man mam ngan sedapnya...



dok control mam nampak...




posing x abeh-abeh





sangat suka....


Tetiba teringat kenangan waktu petang yang indah....ketika kami bersembilan iaitu iena, man, peace, ojin, kaseh, iela, sarsa, nyat n katus membuat plan tuk sama2 menikmati makanan yang sedap di samping menikmati panorama sunset yang sangat cantik... hehe first time aku makan kat tempat nie.. tempat nie terletak di muara area Klang.... man la punya pasal nie... ngidam nak makan ketam... lagi pon da lama sgt rasaya aku x makan mcm nie... bab pilih lauk,kami serahkan kat man,ojin, sarsa n peace.. yg lain tunggu kat meja sambil posing-posing... besh nya...bila nak p makan lagik kat sini.... kat sini ada dua pilihan, samaada pilih nasi lemak or nasi putih... menu yang kami order...sotong goreng tepung,ketam masak pedas,udang masak ape eh...ikan stim..
harga masa nie agak mahai la.. tapi puas la makan..:d






katus n nyat....





nyat with ketam



ojin yg kaber mam...


perghhh....licin beb...








Monday, February 1, 2010

..dReam World,BangKok...

Dream world adalah satu taman tema yang agak besar di Bangkok..
permainan kat sini ada jgk persamaan ngan taman tema kat Malaysia...kat Genting tue..tuk kesini,kamu amek taxi warna pink..cantik la..tapi agak mahal jugak...harga taxi ke dream world..
1600bath agak jauh ke sana.. dalam 1jam.
tiket masuk berharga 550 baht =MYR55 boleh masuk n main semua permainan eccept snow house...
agak berbaloi jugak la.... kat sini xde la shopping pon..just jalan-jalan jer..ada jugak naik beberapa jenis permainan kat sini...semuanya laju-laju.. mula-mula ja nampk macam tak mencabar..
bila da naik.. mau la rasa nak turun jew...hehehehe
enjoy tgh pic yang ada....
ahaks...nek kuda la pulak...



hurricane...lajunya...ada bran?
tgh men daun kew...
bermesra ngan...
yeeehaaa..
kepala kena penggal
suka bunga kat situ


at dream world



grand canyon...
ayu la konon



menyawan....
sekitar taman...




hehe nie antara pose-pose yang agak-agak menarik la kan...hehehe













tagged FroM Ojin... huhuhuhu

ahaks...tetiba plak kena tagged dari ojin..adui..jawab jer la..





1. Adakah anda rasa anda HOT???



  • tak pon... suam-suam kuku jew..


2. upload gambar kegemaran anda..





hah.. nie la kegemaran aku..jalan-jalan..

3. cerita pasal gambar

  • nie kira gambar terbaru la kan...huhuhu jalan2 kat bangkok...


4. bila kali terakhir anda makan pizza::

  • minggu lepas

5. lagu terakhir anda dengar

  • pakai buang- stacy

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini

  • tengah keje....setelkan pesakit gue...

7. selain nama sendiri anda di panggil nama apa?

  • iena_png-dak VF
  • kak chik-famly panggei
  • fadh-beh pren panggei
  • mu-pangilan manja dari buzu

8. tag lagi 8 orang

  • buzu ediany
  • syarliz
  • jaxroi
  • intan
  • diamsunyisepi
  • husna
  • yanafuziana
  • hidayana

9. siapakah orang no.1 kepada anda

  • my besh pren

10. kata sesuatu mengenai orang no. 5

  • sangat kreatif

11. no. 3 ada hubungan ngan siapa

  • budak VF jgk

12. bagaimana pula dengan no. 4

  • masih single

13. pesanan kepada orang no. 6

  • bila mo panggei kenuri

14. kata-kata cinta tok no. 2

  • ahaks..sebagai seorang kawan....
  • jauh di mata dekat di hati...Mrs S with Mr M

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?

  • dua-dua pompuan..n dak VF

16. berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda

  • dak nie nama ojin...
  • kenal kat VF
  • jumpa kejap2 jer n beramai-ramai...
  • suka amek gambr orang..
  • tgh on diet

17. persamaan antara kambing ngan lembu?

  • boleh di makan..

18. perasaan anda buat tag ini

  • biasa jerk...

19. adakah anda tahu si razman itu sengal?

  • sapa? xkenai pon

20. GAY or LESS??

  • dua-dua pon bukan...