..i fOlLow U..

Monday, January 31, 2011

..Jam 2.30 sore..

Menanti azan berkumandang... bermakna makin hampir masa aku untuk meninggalkan kampung halaman sekali lagi... entah la,aku tak pernah puas bila balik kampung... walaupun sekadar duduk di rumah... Hendak bertemu kengkawan,masing-masing punya agenda sendiri..tidak mengapa.. aku tidak mahu menysahkan mereka kecualilah mereka tidak punya rencana... Makin hari makin aku memikirkan apa jua kata dari kedua ayahbonda ku... mungkn inilah masanya untuk aku berkerja keras mencari apa yang dihajati...

Kata orang memang mudah,tapi bagi diri empunya body agak perit jua walaupun indah nampak dimata...biarpun segala peristiwa lama telah ku kuburkan,namun aku masih perlukan kekuatan untuk meneruskan impian... Tanpa keberanian, impian tidak akan jadi kenyataan... Memang betul ungkapan ini.. Keberanian adalah kunci utama untuk maju kehadapan...



Oleh itu... dengan bantuan MU Ya Allah,aku memohon pertunjuk dari Mu....




Mood : aku mau pulang lagi...

Sunday, January 30, 2011

..CoRetan Bandung...


20.1.2011 Jam 7.10 pagi kami berlepas menaiki pesawat AirAsia dari Kuala Lumpur ke Jakarta... Suasana cuaca begitu baik sekali.Aku sekali lagi berpeluang duduk dibahagian sayap kapal terbang.. Boleh la aku merakam beberapa keping gambar... Aku,Buzu,Zura,Sue,Alin dan Shud berada dalam 1 penerbangan..manakala 2 orang lagi bertolak pada sebelah petang..

Sampainya kami di sana,kami menaiki shuttle Cipaganti untuk ke Bandung.. Perjalanan mengambil masa selama 3 jam...






3 jam telah berlalu,kami tiba di Bandung.. seterusnya menaiki Taksi untuk ke Hotel Guntur..


antara pemandangan di sekitar Hotel Guntur....












Setelah berehat sebentar sambil menunaikan solat, kami terus memulakan agenda utama iaitu shopping di Pasar Baru.... Hanya perlu berjalan kaki merentasi landasan keretapi 200m dari Hotel...





Setelah selesai,kami pulang ke hotel... pada malamnya kami ke Paris Van Java,salah satu shopping complex yang terkemuka di sini..



Aktiviti yang terakhirnya, Massage kaki di ZEN Reflexsology....

...Kata Mak....

Assalammualaikum... hari nie aku bersiaran dari kampung.. Pepagi lagi Abah dan Mak telah keluar pegi pasar.. Macam biasa la kaau balik kampung,sarapannya adalah Nasi Kandaq + ayam kicap +telur sotong.. Mak beli 2 bungkus boleh share untuk 4 orang makan... Waaa... sedapnya...


Selesai makan,tlong mak wat keje-keje rumah jap... walaupun aku tak berapa teror masak,sekali dah dok kat dapur tue memang terangkat jugak la aku masak kadang-kadang.. hehehe Menu hari nie, kari ikan bersama tauhu sumbat,ikan goreng dan sambal sotong kegemaran aku..


Petang nie lepas makan, nak kuar jap ngan adik aku p lepak-lepak kat Queensbay.. Macam lama ja tak ke sana.. Leh tengok-tengok kot-kot ada apa yang sale ka...


Dalam dok tolong mak tue, ade jew perbualan hangat antara ibu dan anak... macam biasa la,topik yang paling hot sekali BAB KAWEn... Adeh.. kengkawan mak,sedara-sedara dah tak sabaq-sabaq nak makan nasi minyak aku... asal balik ja,mesti ada kenduri kawan-kawan sekolah yang sama usia dengan aku.. Yang muda-mda pon dah terlebih dulu kawen dari aku... Mak KATA " cepat-cepat ka kak chik oi...mak pon dah tua.. " aku pun diam seribu bahasa ja.. tak berani nak jawab...



Apa nak jawab kat MAK nie..?

Saturday, January 29, 2011

..Dah sampai Penang..

7 Petang aku keluar dari rumah ke Hentian Duta setelah berkemas bilik yang bagaikan tongkang pecah tue..hehe Ops! (Malunya).. Mulanya tak terasa nak balik sangat sebab teringatkan ajakan kengkawan Vf Undergrown untuk berkelah di Air Terjun Chamang,Bentong,Pahang..

Akhirnya,aku tak jadi pegi dan buat keputusan tuk pulang ke kampungku.. Jam 7.20petang aku sampai di Hentian Duta.. Punya la ramai orang,dan aku lupa bahawa bebudak U dah mula bercuti.. Nasib aku la kan kalau xda tiket.. Sebab main pegi kaunter on the dot ja... Nasib aku memang baik,tiket jam 9malam ada lagi 1. Aku pun belilah.. Dengan bag backpack aku galas meliar mata orang memandang.. Nak ke mana agaknya
aku nie kan. Pindah ka? Hahaha

Lepas beli tiket,aku pun terus ke Surau sementara menanti jaw 9 malam.. Lepas solat magrib,aku terlelap jap dalam surau..suraunya kecik jea pun.. Tapi tak pa la dari dok melepak kat luar,baik aku solat Isyak terus.. Lepas solat,aku terus ke kaunter,bimbang jugak,bus yang nak naik tak nampak kelibat pun.. Rupanya sekarang waktu bus tiket jam 7.45petang. Bus jam 9 lambat lagi la jawabnya.. Aku pun pegi makan,pegi toilet dulu sambil menanti bus..

Jam 9.30malam,pengumuman dibuat. Bus dah sampai,terus ja aku ke platform 7,rupanya bus nie campur B'worth dan Penang.. Naik je la.. Janji sampai Penang.. Nasib tak lewat sangat..

Alhamdulillah..Jam 2.30pagi aku dah selamat sampai. Abah dan mak datang jemput aku di hentian Sg.Nibong.. Pastu g cari tosei sebab tengah kelaparan...Huhuhu

Friday, January 28, 2011

Saya mau Pulang Ke Kampung....



Doakan perjalanan saya SELAMAT...




Sekian....




Terima kaSeh...

Thursday, January 27, 2011

..Cuti...

Mengikut jadual waktu keje aku, esok sehari jea lagi aku keje sebelum cuti.. Isk.. asyik cuti jew kan.. mesti ada orang jeles nie... Orang kata keje macam aku nie cuti susah,tapi.. bagi aku, walau usah mana pun nak cuti,kalau kena dengan gayanya.. memang boleh sangat nak dapat cuti...tapi macam biasa la kan, hari orang lain bekerja,aku cuti. Hari aku kerja,memang orang lain pakat-pakat cuti...


Aku mula cuti 29hari bulan nie..sampai 1 hari bulan.. Wahhh lama jugak tue.. Mulanya 29 nie aku ada perlawanan bowling anjuran jabatan aku,memandangkan Ketua aku masuk wad.Perlawanan nie ditangguhkan.. jadi cuti tetap cuti la jugak kan.... So belum buat keputusan lagi sama ada nak balik kg awai ke nak g mandi air terjun kat Bentong,Pahang.. UHUHUHUHUHU...

Balik kg ke?

G mandi Air terjun ?

adeh.. mana satu nie?

Tuesday, January 25, 2011

..BoroNg Tudung...



Wahhhh.... banyaknya...!

hari nie g Jalan T.A.R..

jalan-jalan jumpa kedai tudung...

semua RM10 jer...

Cantek tak ?



nIe lagi satu...

telekung jenis kain Kridayanti..

kat Bandung ngan Jakatra pun jarang jumpa...

Harga dalam RM130






*kalau ada yang berminat bleh la contact email iena_png@yahoo.co.uk...

Sunday, January 23, 2011

..SelamaT SamPai...

Alhamdulillah aku selamat sampai di Tanah Airku Malaysia jam 5 petang..

penatnya memang la kan...

tapi still boleh taip lagi...

TQ to Cik Buzu n En Dzul tolong hantar saya balik umah....

Selesailah sudah holiday aku selama 4 hari.. :)

nGeBest sekali..



Thursday, January 20, 2011

..@ LCCT..

Di sini.. LCCT..
Seawal 2.45 pagi, kami telah keluar umah..
Pesediaan awal memang telah di buat..so kuar awal,leh lepak-lepak.
Terima kaseh wat kak yong ngan atil coz sudi hantar kami..

Insyallah kami akan berlepas jam 7.10pg waktu Malaysia dan tiba di Jakarta jam 8 pg waktu Indonesia..

Sampai-sampai ja terus lapar..hanya food court ja yg buka 24jam..Yg lain buka pukul 5 pagi..

Orang dah mula ramai.. Serabut pun ada..

Happy Holiday..;-)

Wednesday, January 19, 2011

...oBat Oh Obat...





wahai obat..


kau lah peneman setia buat masa sekarang...

ke sini sana aku bawa kau....

Oh Obat...


Legakanlah sedikit saket aku nie...


tisu putih sentiasa di tangan...




obat oh obat.....



zZzZzZzZzZzzzZzZzzZZZzzzzZZzz.....


...TomOrrow....









Esok... aku serta 7 orang rakan lagi akan berangkat ke Jakarta.. Huhhh... macam-macam perasaan sekarang nie.. dah lama tak jejak negara orang kan... packing Barang pun main-main jer... yang pasti bag balik nanti kompem penuh punya... Dengan keadaan badan nie yang tak berapa sehat...Selsema jew nieh... Macam sayu jer nak tinggalkan bumi Malaysia tanah airku... hehe tapi,tak pe.. 4 hari jew pon.. pas tue dah balik sini dah... Harap-harap perjalanan kami semua selamat hendaknya...








Buat rakan blogger sekalian.. mungkin blog nie tak berapa nak bergerak dalam masa 4 hari nie... di harap kengkawan bersabar yea.. Sebaik saja kami pulang,insyallah blog nie akan di aktifkan semula... Doakan perjalanan kami selamat yea...:)






Pergilah ke mana sahaja.. namun perasan nie tetap timbul tak kira bila,masa,tempat.. Still the same... Semoga apa yang di rancangkan bejalan dengan lancar...






..BirThday Wishes...

Assalammualaikum wbt dan Selamat Pagi...





Semalam...
En.shamsul said...



"esok hari jadi saya..."





January 18, 2011 6:54 PM





Hari nie...


Hari Lahir En. Shamsul....



Jadi...


Saya..


Nak ucapkan...




" SeLamaT HarI Lahir Yang Ke-.... ?"




Semoga dipanjangkan Umur...


Dimurahkan RezeKi..


Happy Selalu...


Nah amek Kek nie...

gambar ehsan dr en.google

Tuesday, January 18, 2011

..One Day...






Sehari lagi aku akan terbang ke Bumi Jakarta dan Bandung, Indonesia..

Walaupon kali nie yang pergi adalah teman serumah dan teman-teman kepada Cik Buzu,harap-harap kita daapat berpuas hati bershopping dan selamat di sana...
Seperti aku ke sana pada satu masa dahulu..
teringat lagi menu dari sana..
Di Pakcik Met Resto,pelbagai menu di hidangkan.. nama jea resto..
tapi harga agak berpatutan..:)

Dan yang paling aku suka AIr nie...





..Sok-sek....sok-Sek...




"Aaaauuuccchhhhuuuummmmm"

Opss... Maaf yek.. terbersin pulak..

huhuhu adeh makin berair hidung nie.
Dah la lusa nak g jalan jauh..
Mula la nak akit pulak...
Ubat dah makan pon tak jalan jugak :( hadoi....
Kena spare ubat la jawABnya...
Kepala pon naik pening semacam...

Malam nie dah nak mula berkemas dah..

Check pasport...

check duit...

check kain baju...

check tiket...

check la apa yang patut...:)


Packing baraang jap eh...


Monday, January 17, 2011

..A Couple of..




HAAA.....

One Of my Couple watch sudah di pindah Milik....


Pemilik baru adalah Cik Dila sayang semperna Birthday beliau...

1 dekat Cik Iena dan 1 pada Cik Dila..:)

Gunakanlah dengan sebaiknya yea ;)
Posted by Picasa

...MenCuKA ?...



Bila akan tiba peluang buat aku nie?


.


Susah hati betul....


.


Makin lama makin tak da harapan..


.


Asyik bagi peluang kat orang lain jer...


.


Perlukah aku memikirkan kepentingan orang lain?


.


Kepentingan buat diri aku bagaimana?


.


Takkan aku nak berada di tahap nie sahaja?


.


Arrggghhhhh......


.


TENSIONNYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


.










Apa yang perlu aku buat ?




isi borang balik kg?
keje kat kg?
keje departmen lain?
isi borang sambung degree?


atau....




hanya tunggu ?












BUNTU !

Sunday, January 16, 2011

..Counting Day To Bandung-Jakarta...





Pergghhhhhh.....
tak boleh belah betui.. masuk jea tahun baru, kaki nie memang gatal tetiba.. hehe
biasa la kan.. ada la rezeki lebih sikit.. bleh la p jalan-jalan...

Pasport dah ready..
Duit dah tukar...
Bag packed dah ada...
tiket flight dah ready..
Kelulusan keluar negara dah lulus...
tinggal nak kemas barang ja...

Insyallah 20hb nie akan berangkat ke Bandung dan Jakarta..
harap-harap semuanya selamat...

...Mulakan Operasi...


Opssstttt.... bukannya buat operation eh... :d Jangan salah anggap pulak.. Hari nie seharian aku lepak kat umah... nak tido tak boleh,kepala tengah weng.. aku mengemas apa yang patut sepanjang hari selain dok online kat FB.. Opss.... Mesti korang tak taukan id aku kat FB.. meh nak bagi tahu... Korang boleh taip Fadhlina Ahmad.. then kalau nampak profile pic sama dengan gambar dalam blog nie.. Memang betul la tue...


Jadi hari tue masa pegi Pesta Penang,aku ada beli sebuah novel terbitan NB KARA yang bertajuk HUJAN PUN MENARI.....setelah aku tinggalkan lebih sebulan kat Penang,hari nie baru nak koyak plastik dan mulakan operasi membaca.. Baca tajuk pon dah menarik kan.. belum baca isi kandungan lagi... jadi aku nak mula baca buku nie.. nanti aku story eh pasal buku nie..


JOM BACA NOVEL.....;)

..Last Day...

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera...

Apa habaq semua? Mesti korang tengah bersenang-lenang kat umah eh.. Pagi tadi aku baru jew habis keje malam.. Memang penat sangat semalam,lepas satu kes ada problem,sambung pulak dengan kes-kes lain.. Lastly..kena cepatkan setel kes then hantar dorang balik tempat asal.. Kol 8 aku dah ada kat umah.. sarapan sikit then aku tido.. hehe mana la badan tak membesarkan...:(

Kol 11 member dah bising-bising kat ruang tamu umah sewa aku... Teringat pulak semalam ada order barang Zhulian. Agak banyak jugak la sales bulan nie.. Bukan apa.. Mulai esok barang -barang Zhulian akan naik harga.. Sementara belom naik,aku beli la dulu beberapa barang yang diperlukan... Sebenarnya aku dah join masuk ahli ZHULIAN dalam masa 4 bulan.. Bagus jugak sebenarnya barang-barang Zhulian nie.. walaupun harganya agak mahal,tapi bila kita pakai,kita memang akan dapat keuntungannya,tambah-tambah kalau dah jadi ahli.. ZHULIAN merupakan salah satu syarikat MLM macam AVON, COSWAY, NUTRIMETIC, TUPPERWARE dan sebagainya.. Setiap barang punyai kelebihan tersendiri,kena cuba dulu barulah tahu hasilnya.. Aku join Zhulian nie sebab aku memang suka pakai barang contohnya ubat gigi,barang-barang kemas,minuman kesihatan seperti ISO3 dan banyak lagi.Setiap barang punyai pengiktirafan dari akriditasi ISO 9001:2000. Siap ada guarenteed by Product Liability Insurance USD1,000,000.00. So.. kalau ada yang berminat nak order barang bleh contact saya yer kat email iena_png@yahoo.co.uk. Kengkawan bolehlah menjenguk laman sesawang ZHULIAN untuk keterangan lanjut..

Hari nie rehat-rehat kat umah jea la.. sambil-sambil kemas bilik...:) HEHEHE..

Saturday, January 15, 2011

.. SOGO MemBer C@rd Sale...



Assalammualaikum...

Amboi.. pepagi lagi aku dah update blog nie.. sebenarnya aku tengah keje malam.. So.. bila dah abes keje sementara nak tunggu sambung keje lain pulak,aku nak bagitau info sikit bagi kengkawan yang tengah cari barang-barang atau tempat yang tengah ada SALE..





Sekarang nie SOGO KL tengah mengadakan member card SALE.. Maknanya sesiapa yang ada member card sogo dan bolehlah membawa 2 orang kawan tuk membeli-belah kat SOGO.. Sale nie diadakan 14-15 Januari 2011. Jadi.. hari nie merupakan hari terakhir Sale.. Waktu perniagaan adalah 9 pagi hingga 11 malam.. Jadi,sesiapa yang ada kad sogo dan ingin shopping barang yang mahal dalam harga murah bolehlah rajinkan diri merayap ke SOGO KL. INGAT!!!!! Jangan lupa bawa kad SOGO yea :)


Untuk tengok apa yang menarik sila layari laman web SOGO..

Sekian.. Mekaseh..

Thursday, January 13, 2011

..PeniNg..

Salam... aku gagahkan jua diri aku nak menaip tuk haari nie setelah aku penat mereyap kat Lot 10 dan Bukit Bintang.. Lepas abis keje tadi aku teman kawan kat tempat keje pegi bt treatment kat Lot 10. 1st time dia nak start treatment kat NY skin solution.. So, sementara nak tunggu dia siap treatment tue, aku pon pegi la merayap kat Sungei Wang plaza. Intai-intai apa-apa barang yang ada sale... hehehe teruk kan aku.. Memang aku suka window shopping.. tapi kalau dah jumpa barang yang aku berkenan tue atau barang yang aku dah lama aim,kompemlah aku akan beli... Kepala aku dah start pening..


Dah 2jam aku pusing- pusing, memang banyak la yang sale,tapi aku malas pulak nak membeli.. Aku pon singgah la surau jap,lepak-lepak pastu terus jalan-jalan lagi.. dah dekat 4 jam aku pusing... Kawan aku pon siap wat treatment.. kami p makan dl sebelum balik...


Sesampai ja kat umah... aku terus mandi ,solat pastu telan penadol 2 biji dan terus tido.. Sempat pulak nak update blog nie.... okeh la..... aku nak tdo dah.. kepala dah sakit sgt nie... Selamat malam....


Assalammualaikum..:)

Wednesday, January 12, 2011

1st misz-ella.blogspot Contest

Mai dah turn KakChik@Ella buat contest... hehe macam syiok jer contest nie.. Hadiah dia memang sangat menarik.. Kalau korang tak percaya jom zoom kat sini... Senang jer cuma copy macam kat bawah nie....
  • Follow, Baca dan Komen juga (dah tau dari sini, kan). Oh ye, mesti dah komen sekurang-kurangnya 10 entri baru layak masuk contest ni. If u are new follower, u have to dig my blog dan baca entry-entry samada lama atau baru dan komen entry tersebut. Follower lama yg dah always drop comment in my entry, can skip this part, confirm layak syarat pertama. Hihi ..
  • Buat satu entry bertajuk 1st misz-ella.blogspot Contest. Copy and paste the header below and include it in your entry.



(Pastikan ada logo nie )


  • Dalam entry tersebut, buat satu slogan~ Saya suka membaca 'entry-entry' di misz-ella.blogspot kerana ......... (tidak kurang dari 50 patah perkataan). Make sure you count the number of words, if not dah buat penat-penat tetiba d.q. (disqualified le .. hihi)

Saya suka membaca 'entry-entry' di misz-ella.blogspot kerana....

dari jari-jari halus kakchik@ella kita dapat tahu, belajar, berfikir, berbincang, komen, lihat gambar tentang tips-tips, isu semasa, serta serba-serbi tentang diri BELIAU. Pendek kata, sangat RAJIN dan suka BERKONGSI dan semuanya MENARIK belaka. Bak katanya blog ini berdasarkan kisah-kisah peribadi, pengalaman dan pengajaran yang dikutip along the way ."

  • Tarikh tutup adalah pada 18hb Januari 2011, jam 4 petang. ( Sempat lagi...)
  • Do not forget to backlink your contest at this comment box ya. That's the only way i can trace you.


Apa yang Penting?Kalau korang nak join... hanya perlu....
FOLLOW > KOMEN 10 ENTRY>BUAT ENTRY (LETAK HEADER) > BUAT SLOGAN
Tue jer yang perlu buat..
Semua aku dah buat....
Korang Selamat mencuba...



Special thanks to kakchik@ella yang rajin wat contest :)

Tuesday, January 11, 2011

..150 N3...

WAH...!!!!! tak sangka hari nie saya dah berjaya memiliki 150 entri dalam masa setahun lebih setelah blog nie di aktifkan.. Mungkin blog nie tak sama dengan yang lain.. kebanyakkan ceritanya tentang diri, rakan, keluarga serta beberapa isu semasa.. Saya bukanlah jenis yang suka berbicara panjang,cuma saya cuba mengekpresi apa yang saya lakukan,saya rasa atau saya belum pernah buat.. Blog ini hanya sekadar perkongsian cerita antara hidup saya dengan rakan sekalian.. Maaflah andai ada kata-kata kurang enak atau tersalah tatabahasa yea...

JAdi yang baik itu datangnya dari Allah s.w.t dan yang buruk itu dari diri saya sendiri...

SELAMAT MENIKMATI ENTRI YANG AKAN DATANG...
TERIMA KASIH PADA RAKAN-RAKAN SEKALIAN YANG SUDI MELINTAS MENYINGGAH ATAU MEMBERI PANDANGAN DAN KOMEN..

..11.1.11...

No 1 melambangkan kemegahan kebanggan bagi setiap perkara.. Jadi ,aku pun berniat tuk berbuat sesuatu.. Jadi aku join amanah saham nie ...Jom kongsi sesama nak...


What is Amanah Hartanah Bumiputera?

  • A Shariah Compliant Unit Trust
  • An opportunity to benefit from rental income of prime commercial properties.

Investment Objective

The Fund seeks to provide Unit Holders with a regular and consistent income stream whilst preserving the Unit Holders' investment capital

Investment Strategy

The Fund will seek to achieve its investment objective by investing primarily in the beneficial ownership of real estate in Malaysia from the Sponsor in particular commercial properties including but not limited to office buildings, shopping complexes, commercial centres, logistics and industrial complexes. The Fund will also invest in Shariah-compliant money market instruments and equivalent instruments and hold cash to meet its liquidity requirements

Fund Manager

Mayban Investment Management Sdn. Bhd.

Potential Investors

  • Investors who seek capital preservation
  • Investors with low risk tolerance
  • Investors who wish to benefit from prime commercial property, via rental income.

Eligibility

  • Malaysian Bumiputera:
    • Akaun Dewasa (18 years and above)
    • Akaun Remaja (18 years and above as legal guardian for minors age three (3) months and above but below 18 years. Both legal guardian and minor must be Malaysian Bumiputera)
  • Bumiputera institution¹
    ¹Any Bumiputera institution's investment in the Fund is only by invitation from the Manager and the Sponsor

Minimum Initial Investment

500 Units

Maximum Investment

Limited to 200,000 Units per Unit Holder

Minimum Additional Investment

100 Units

Minimum Balance of Units

500 Units

Minimum Redemption

500 Units

Frequency of withdrawal

Once in a calendar month

Note:

The above details applicable to Individual Unit Holders only

Disclaimer: The information contained in this promotional material is general information only and does not take into account your individual objectives, financial situations or needs. You should seek your own professional advisers before investing.

Investors are advised to read and understand the contents of the Prospectus of Amanah Hartanah Bumiputera dated 29 November 2010 (expires on 28 November 2011), before investing. The Prospectus has been registered with the Securities Commission, Malaysia who takes no responsibility for its contents. A copy of Prospectus can be obtained from any of Malayan Banking Berhad's branches. You should be aware that the investments in unit trust funds carry risks. You should also consider the fess and charges involved before investing. Distributions payable, is any, may go up and down. Units, subject to availibility, will be issued upon receipt of completed application form accompanying the prospectus and subject to the terms and conditions therein.

So.. kalau ada duit lebih, apasalahnya join...:)

Monday, January 10, 2011

..HAFIZ AF punya gimik...

huhuhu... Secara jujurnya aku memang sukakan lagu Noktah Cinta nyanyian Hafiz AF..
Setiap bait-bait lirik amat membawa makna tersendiri buat diri aku...
Membuatkan aku terfikir tentang diri aku, keluarga aku serta orang di sekeliling aku...
Kadang kala aku jua yang membina ruang antara persahabatan, persaudaraan...
Mungkinkah aku benar tak sanggup pabila kita terlalu sayangkan,sukakan,minatkan sesuatu, ia mudah hilang dari kita.. Atau pun aku jenis yang sengaja membiarkan peluang yang datang itu begitu sahaja..


Berbalik pada tajuk asalnya yang Hafiz buat gimik lepas kena tembak tue... aku yang menonton kat rumah pun turut sama menjerit kecil HAFIZZZ... Mengapa? hehehe mestilah aku tengah feeling layan lagu tue... Ingatkan betul-betul jatuh.. Adeh.. kat part tue nampak sangat aku nampak 1 kehilangan membawa impak yang besar pada semua orang. Tak kira la siapa jua individu tersebut... Aku cukup takut akan kehilangan sesuatu atau orang yang aku sayang.. biar pun hanya aku yang sayang..

Aku memang tak suka akan kehilangan. Jika aku terasa akan kehilangan,aku mula memberi ruang buat aku sebelum aku benar-benar melaluinya. Sesiapa sahaja pernah berasa sedemikian.. Namun ada jua yang lebih tabah menghadapinya.. Jauh di sudut hati aku.. AKU MEMANG TERASA KEHILANGAN....

Puas aku pulihkan... puas aku lenyapkan.. segalanya aku cuba buat.. Tapi aku tetap ingat, dan mungkin ingat sampai bila-bila... Ya Allah, kau jauhi aku dari segala buruk sangka padanya, berikan aku kekuatan untuk menempuhi,melupakan kisah silamku..Pandulah aku sentiasa mengingatiMU... Terima Kasih Ya Allah..





Monolog dalaman..
AkUtakPuNyaH@ti

Sunday, January 9, 2011

..LakSa tepi pantai...



HuiSHHHHHHHH... LAKSA tue.. memang la sedap walaupon nampak ceroi(Cair) bak kata orang Penang... hari nie aku keluar ngan Cik Dila Besday Gurl... Sebab nak keluar hari besday dia,dia pulak ada hal... so kami p lepak kat tepi pantai Seagate... Menu utamanya Laksa.. pastu air nyok atau air kelapa... eropok lekor ngan ABC.. Kalinie xda cake tuk Cik Dila.. Cuma Hadiah Special jea dari akak yea... Harap-harap dapat gunakan dan simpan bebaik...



sambil makan,sembang-sembang panjang...




Tumpang ABC cik dila..


Lepas selesai.. cik dila hantar aku balik umah.. sebelum balik aku pas hadiah kat dia..
Dengan harapan Cik Dila SUKA..:)

..LepaKing @ Taman Rimba...



8 Januari 2011- Merupakan hari Lahir Cik Dila adik gedekku... serta tunang Cik Buzu iaitu En.Dzul.. SELAMAT HARI LAHIR... Semoga dipanjang umur,dipermudahkan segala urusan serta dimurahkan rezeki... Maaf Cik Buzu coz tak dapat nak join suprise birthday kamu...


So.. Cadangnya mau ketemu teman-teman di Pulau Pinang.. So.. Aku dan Cik Intan Mgm pon bercadang mau ronda-ronda.. Selepas Zohor Cik Intan datang amik aku then terus pergi Kg Dodol hantar mak dia.. Lepas tue kami pon terasa macam nak jeguk GBS yang sorang lagi kat Telok Bahang. Kami terus ke sana.. Singgah jap kat Batu Feringgi beli Kepci sebakul... hehehe nak berkelah kat Taman Rimba... Sesampainya kat sana.. kami diminta berlakon macam tengah beli baang celcom..Lepas dorang amek gambar,kami terus serbu kedai Cik Yana.. Lepas salam muah-muah,Kami jalan cari port yang best tuk lepak..Kepci aku bedak-bedakkan.. Beshnya... Layan tepi air terjun... :) Lepas makan,Sesi Fotografi la pulak.. biaa la.. tak da gambar macam tak ceria jew kan.. Jom Layan gambar yang sempat kami amek..



Cik Intan dan Cik Yana tengah layan kepci...



Permulaan sesi fotografi..



Cik Yana Tokei kedai



Cik Iena la nie...



macam nak mandi jer....




Kami....



cIk inTan takut air...

Friday, January 7, 2011

..Sebening Jumaat...






Salam hari Jumaat....


Hari nie lepas keje malam... aku cepat-cepat balik rumah dan terus mandi..bukan apa.. semalam semasa bertugas,seorang pesakit telah pergi menemui Ilahi... Takziah dan Al-Fatihah buat Arwah makcik Mariah Majid dan keluarga. Beliau pergi dengan tenang semasa melakukan rawatan dialisis..Kami dah cuba menyelamatkan makcik sedaya upaya,tapi makcik pergi jua... Al-Fatihah..Semoga di tempatkan dalam golongan orang-orang yang beriman..Kebetulan malam semalam adalah malam Jumaat.. semoga beliau tenang di sana..


Aku sempat lelap dalam sejam lebih.. Kemudian bangun dan bersiap-siap nak pegi buat pasport tuk 2 membe aku nie...selepas setel tue.. aku bersiap-siap ulak tuk balik kampung.. Last minit sebelum balik banyak pula kengkawan yang ajak jumpa... Maaf la yea. Saya dah plan nak balik kampung..:)

Sepanjang perjalanan dari Kl ke Penang redup jea.. hujan mula turun di pertengahan perjalanan.. Sejuk memang tak terkata la.. Mujur aku bertshirt lengan panjang..

So.. Sekarang nie dah kat Penang... sesampai jer terminal bus Sg, Nibong, aku di ambil oleh kakak dan abang ipar. Hujan mula rintik-rintik.. sempat jugak kami singgah membeli makanan di Pasar Malam.. Lamanya tak p pasar malam..:)


Wednesday, January 5, 2011

..Campak...

Boleh Tak Saya....




CAMPAK jiwa saya ke tempat yang saya suka..
CAMPAK hati saya pada tempat yang betul...
CAMPAK fikiran saya dari ingatkan dia...
CAMPAK pandangan saya dari kelibat dia...
CAMPAK pendengaran saya dari terdengar suara dia...







Kemudian Saya Boleh....







CARI jiwa saya yang baru di tempat yang saya suka...
CARI hati saya sepenuhnya....
CARI fikiran saya positif....
CARI pandangan saya yang menyenangkan...
CARI pendengaran saya dengan ketawa riang ria....








..aKu Bukan Yang Sempurna...

Sunday, January 2, 2011

Stings ku sapu air mata tanda perpisahan




Salam korang... huhuhu baru balik keje nie... terus jer aku ngadap menda nie.. sambil-sambil ber FB,aku teringat pulak lagu nie... maklum lah.. semalam moody sikit sampai bangun lewat g keje.. pastu kene ganti orang keje petang pulak... so...dah teringat tue.. aku layan jea lagu nie... nie lagu masa aku zaman sekolah-sekolah dulu... Dah nak buka sekolah nie,biasa la kan,ibu bapa ramai yang tgk bz nak sediakan apa yang patut untuk persekolahan sesi tahun baru nie 2011... Selamat melayan lagu nie yea...:)

Saturday, January 1, 2011

..rInDu...



Kenangan yang lama menjelma..


Ingatanku padaMU menyala-nyala...

Rindu padanya...


1.1.11

Cunnya no kat atas tue...!! Happy New Year 2011... Orang tengah Happy-happy moto aku pulak yang wat pasal.. nie kes teringin mau makan Char Kuey teow depan Shell Batu Caves la nie.. Adeh...

Semalam balik keje aku rehat-rehat jap lam bilik.. petang tu dalam kol 6 aku kuar sorang-sorang g KLCC.. Tujuan nya nak cari Butik Padini,Vincci or butik bawah naungan Padini Holdings. Rupanya semua butik tue dah dipindahkan dan di gantikan dengan kedia jenama lain.. so.. aku pon naik tren terus ke Bukit Bintang. Niat haai nak p Pavillion,tapi macam xcukup masa jer..


Setibanya di bukit bintang,aku masuk ke BB Plaza.. adoi... punya la ramai orang... Pak ARab la Mat Salleh la...macam-macam ada.. pusing -pusing kat dalam tue,aku jumpa butik SEED.. maknaya aku kena beli t-shirt or apa sahaja tuk gunakan kupon yang aku dapat RM10. pilih -pilih,cuba yang itu,cuba yang ini.. akhirnya aku bali t-shirt yang ada diskaun 50%.. dan ditolak RM10..harga baju tue tinggai la RM19.50.


Lepas tue aku masuk Metrojaya tuk cuci-cuci mata tengok handbag untuk kawan aku... banyak jugak sale.tapi kebanyakkan nya sampai hari esok ja... Then terus jea aku g kat monorail..terus balik umah.. Malam tue aku kuar g makan Char Kuey Teow Kat depan Shell Batu Caves. Kat situ antara yang tersedap jugak la.. Selain tue ada menu lain seperti nasi lemak,bihun sup,kuey teow kerang+ pucuk paku.. SEDAP!!!! Kami pergi bertiga dengan Cik mimi dan en.Poda..


Lama jugak nak tnggu orang amik order.. sebab dorang ingatkan dah abes makan.. duduk meja yang belum dibersihkan lg.Maklum la meja kosong sold out. Siap makan dalam kol 11.30malam..
Masa datang tu moto aku ok lg... Lepas sambut new year,otw nak balik umah, moto pulak pancit, huhuhuhuhuhhu.. sian aku.. bawak jugak la slow-slow sebab takut nak benti tepi jalan.. akhirnya sampai jugak umah.. pak cik polis pun banyak malam semalam..sib baik tak kene roadblock..

Hari nie aku g keje jalan kaki.. huhuhuhu lama nya tak jalan kaki p keje.. sampai tempat keje ngam-ngam kol 7 pagi.. huhu FENAT!!!! balik pon aku menapak lagi.. mau kuar g cari pomen pulak..:D