..i fOlLow U..

Wednesday, April 25, 2012

Brownies homemade


Assalammualaikum wbt dan Selamat Malam.. sehatlah hendaknya para pembaca sekalian...  tetiba upload gambar kek kan..Sebenarnya baru-baru nie terasa nak makan brownies sangat..huishh memang tak sabaq-sabaq nak buat.. Asal keje malam ja,sebok ok google resepi-resepi yang best-best n gunakan bahan yang  mudah untuk membuatnya.. So dah jumpa pon..dari blog Hana Family, petang lepas keje terus ajak my aunty g cari barang.. cepat-cepat balik rumah dan terus buat...Wahhhh... excited betoi kan...

Akhirnya,cuban pertama menjadi.. tapi chocklat cip tue  yang banyk kat atas..tapi memang sedap sebab tak melekat.. senang nak potong.. Kalau kawan-kawan nak try,silah melawat blog Pn Hana... TQ sebab berkongsi resepi..Selamat Mencuba...

Lusa nak buat kat Mak n abah plak..n bok balik kat my sister jugak.. kalo aa rezeki bolehbg my GBS mrasa jugak..;))

Saturday, April 21, 2012

Oh RR



Sesaat Kau Datang
Sesaat Kau Hilang
Kemunculan dirimu
Penuh misteri

Kau Mendekat
Kau Menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku

Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together
I hate to be cold but i got to let you go

Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Ha….Ha…..Ha…Ha.…Ha…..Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had
Whats gone

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa..
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina

Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati

Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu……kepadamu


Assalammualakum wbt dan Selamat berhujung minggu..
RR? sape tue..Pastilah singkatan nama tu kak Ramlah Ram..herm.. sure tertanya-tanya apesal updatekan lagu nie pulak kan? Jawapannya,sebab da terjatoh cinta bila dengar Kak Ramlah Ram nyanyikan lagu nie dengan Sleeq.. Sangat mantop lagu nie..sesuai ngan anak muda zaman sekarang nie..Melodinya pon bagus kan.. Korang suka tak? Ada member tempat keje memang tak leh dngar langsung lagu nie.. Katanya tak padan ngan tuan yg nyanyi nie.. Isk.. xkerlass kan kata cam tue...ape la.. Mesti dia tak sangka kak Ram dapat keluarkan lagu nie  ye dak..So,kita layan kajea yea..
Lagipon video klip dia pon best gak...Selamat Melayan yea...

Thursday, April 12, 2012

Hanya Sekeping Hati..

Sangat cantik dan begitu tersentuh dengan bait kata-katanya...

Mata Hati

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera...

Alhamdulillah segala puji bagi Allah yang Maha Besar..Suykur pada-Mu Ya Allah.. Sesungguhnya hamba mu ini dalam kesulitan..pabila terbaca artikel ini,terasa kecilnya diri ini sebagai hambamu..aktikel ini dipinjam dari iluvislam.com

"Di hati seorang insan yang penuh dengan kebergantungannya pada Allah S.W.T itu pasti keputusannya juga sepenuhnya bergantung pada keputusan Allah."

Pilihan Allah adalah pilihannya, tetapi bagaimana kita tahu pilihan itu adalah pilihan Allah terhadap kita? Pada saya jawapannya adalah istikharah. Istikharah memohon petunjuk Allah S.W.T.
Pandanglah dengan pandangan Allah. Pandangan kebaikan untuk setiap ketentuan.

Apabila kita memandang setiap ketentuan Allah, setiap ujian Allah dan setiap pemberian Allah ke atas diri kita dengan pandangan yang penuh hikmah, pasti yang akan kita temui bukan noktah.
Tetapi kelembutan dan kasih sayang yang tidak pernah renggang, sungguhpun yang DIA berikan itu adalah kesakitan yang kita rasakan tidak akan pernah hilang.

Masa yang berlalu berbekalkan kesabaran akan membuka mata yang bersengkang untuk meminta kebenaran hikmah luas terbentang dan ketika itu, adakah masih mahu menentang? Atau megeluh panjang di atas segala nasib yang dikatakan malang?

Jangan, Allah itu Maha penyayang. Apabila Allah memberikan pasti pemberian itu ada kebaikan yang kemudiannya akan membuat kita tenang. Andai kesabaran menjadi tunjang dan berbaik sangka pada Allah yang selalu kita ingatkan.

"Insan" itu kejadiannya banyak kelemahan ujian datang untuk mendidik hati untuk beriman lembut menerima setiap pengajaran berfikir tentang kekuasaan DIA yang menciptakan.
Manusia itu tidak terlepas dari ujian yang menjadikan rapuhnya Iman, tersungkur ke tanah bagai tiada kekuatan untnk bangkit bertahan. Menimbulkan banyak persoalan, kenapa dan mengapa Allah memberikan kesakitan.

Namun apabila pertolongan Allah datang melalui teman, segala peringatan Allah disampaikan melalui peti suara insan, kembali kukuh, senyum menikmati hikmah kehidupan. Mengambil pelajaran dan pengajaran atas setiap pemberian.

Sesungguhnya ujian begini sangatlah ringan andai dibandingkan dengan mereka terdahulu yang
berperang menegakkan kebenaran. Subhannallah.
Allah itu masih sayang dan sangat sayang kerana memberikan ujian. Ujian itu tandanya mata Allah, perhatian Allah masih pada kita, masih belum berpaling dari kita dan masih tidak jemu mahu mendidik kita agar sedar akan siapa diri kita, amal ibadah kita, dunia kita dan Akhirat kita kelak. Insya-Allah.




Sama-samalah kita perbaiki diri serta mentaati-Nya..

Thursday, April 5, 2012

Biskut Julie's

Assalmmualaikum wbt dan salam sejahtera...Woo...petang petang nie kalau kat rumah sure tengah dok celup bisut ngan air nescafe or coffee kan.. hehe n story mory sikit pasal biskut-biskut kat atas nie... Last week pesakit saya datang membawa bebrapa bag yag berisi biskut-biskut julie's nie.. wah.. kami berbesar hati terima bungkusan-bungkusan biskut dari Mak cik Sorni.. apa tidaknya,boleh juga man time-time bz kat wad.. n boleh bagi kat pesakit lain bila dorang HYPO time Dialysis treatment..

Time aku shif pagi beberaa hari sudah,sembang-sembangla ngan makcik tue kot-kot boleh tolong belikan biskut yangka nak.. So mak cik tanya anak dia yang kerja kt kilag tue...apa lagi pakat-pakat order la sorang 1 bag.. Bayangkan lah kalau kat luar semu bisku  nie kita dapat beli dengan harga RM30++ tapi mak cik jual dengahargatak sampai rm20.. woo syukur sangat.. Sebab saya memang suka biskut-biskut nie.. time diet-diet nie.. tak perlu l mengambil nasi terlalu bnyk dan gantikan dengan biskut-biskut cam nie.. Tapi make sure jangan terlalu banyak makan sangat yer..dikuatiri kadungan gula aan naik pulak ... So makan apa yang diperlukan n maa sebelom kenyang...:D

Nanti nak order lagi la kat MAK CIK.. Terima kasih daun keladi...