..i fOlLow U..

Monday, December 20, 2010

..VF @ Virtualfriends.net..

Selamat Pagi..Pernah dengar orang sebut-sebut pasai web kat tajuk tue? Pepagi macam nie aku suka layan 1 web nie nama.. VIRTUALFRIENDS.NET . Meh aku story sikit pasal kelab nie..

Virtualfriends.net atau nama samarannya VF memang salah satu web yang tak pernah aku dengar satu masa dahulu, sehingga aku diperkenalkan oleh member chatting dalam MIRC dulu-dulu yang merangkap kawan aku sampai sekarang. Aku tak pernah tanya la kan pasal sejarah VF nie sebab aku tau bila nak buat web nie perlukan kewangan yang kukuh untuk memastikan web nie tetap bertahan.

VF semasa ianya mula beroperasi yang pada tahun 2001... Terlalu banyak sejarah-sejarah VF yang tak dapat dilupakan dalam perjuangan VF terutama Webmaster , Advisor , Administrator , Moderator , serta ahli-ahli VF yang masih setia dengan VF dari dulu sampai sekarang...

Dalam web nie macam-macam boleh anda lakukan antaranya tambah kawan,Post gambar,Lihat-lihat gambar,Komen-komen gambar,Post discussion,Komen-komen discussion,Baca article,Post article,Join aktiviti VF seperti Official Dinner,Berbuka puasa,berkelah,berbowling,paint ball,makan-makan,menonton wayang,melancong,kenduri-kendara dan sebagainya lagi.

Dari situlah segala-galanya bermula sehingga ianya gah bangkit sehingga sekarang dan sehingga mempunyai ahli hampir 130K..

ID aku dalam VF nie iena_png. Kenapa aku pilih id nie? Sebabnya senang dan mudah nak ingat. Nama aku iena dan asal dari Pulau Pinang (png).Aku mula join web nie pada Tue, 27 Aug 2002 05:21 PM.. biasalah masa sekolah dulu.Mula belajar internet. Asyik sangat main internet nie. Sanggup p cyber cafe semata-mata nak online. Duit belanja memang habis ke arah tue la.. Bila dah masuk kolej, aku mula jumpa ahli-ahli VF secara live. Tapi aku join yang area utara punya geng. Bila dah start join,ada saja aktiviti yang bersambung-sambung selepas tue..Sampai ke hari nie kami still aktif lagi..

Tapi biasa la.. kalau nak jumpa someone tue kena la bawa geng kalau tak pernah jumpa orang tue. Bukan apa.. kita perlu beringat juga. Banyak kes penipuan berlaku. Niat kita memang baik,tapi niat orang kita tak tahu kan..Semua tue kena HATI-HATI. Yang paling menarik tue ramai yang dah bertemu jodoh dalam web nie.. Time cuti sekolah banyak pula announcement pasal majlis perkahwinan. Menarik kan.. kalau nak tahu lebih lanjut lagi.. korang try la register jadi ahli VF. Free jer.. Then ada pakage untuk jadi Ahli VF yang berbintang tiga.. hehehe

So.. kalau dah join, aku ucapkan terima kaseh yea.. Semoga korang bertambah ilmu serta kenalan nanti :)

6 comments:

Aujinz said...

huishhh.. macam best jer..
nanti saya nak join laa.. hehehehe

!eNa PnG said...

ojin...



ngada betoi..!

Shaheila Malek said...

Nak try jugaklah... tp nape x famous sgt..

!eNa PnG said...

shaheila..



try la dulu :D

Anonymous said...

hehe..terjumpa blog ni plak.. Jaja@menah

!eNa PnG said...

jaja.. hehe welcome..:D