..i fOlLow U..

Saturday, January 23, 2010

Pen Mutiara,Penang

se[sampai]nya aku di penang pada 20hb....aku di amek oleh abg,kak n adik...aku dibawak ke tempat biasa kami makan iaitu di bayan bay gold coast...
cam tau-tau ja aku tengah lapaq...hehe
sampai-sampai ja kat situ.. kedai tu tutup tros...
bukan tutup sebab dah bankrup.
tapi tutup sebab tapak tu nak di dirikan apartmen baru...
so.. kami tukar la plan ke destinasi lain..
nie la tempat yang aku nak ceritakan...
nama restoran nie Pen Mutiara Curry House..
terletak berhampiran jeti tuna,sebelah jabatan perikanan penang...
tapi orang kata kari kat sini sedap.. tapi x pasti la sedap dia tahap mana...
rasanya kari mak chek bt lagi besh kot...
kat sini kami pilih meja dekat ngan air terjun..
mcm besh ja kan..
makan sambil dengah jatuhan air terjun..
tempatnya memang standart la..
siap ada room tuk wat event or apa-apa majlis...
dah dapat menu...
kami pon order la ikan siakap 3 rasa,sotong goreng tepung,tomyam campur,sayur campur,ayam masak merah,telur dadar,kerabu mangga n sejag air asam boi n 2 jus tembikai...
sangat menyelerakan..
korang patut cuba kalo berkunjung ke penang....
harganya amatlah berpatutan kalo nak di ikutkan dengan tempat makan siap ada air-cond lagi...




...pintu masuk Pen Mutiara...




...nak tambah apa lg bang....




..maklumat tentang Pen Mutiara...



....ruang makan....




...menu-menu yang boleh dipilih...





...harga setiap bilik ....




...sy n adek....




...mak n abah....




...sayur campur....



...jus tembikai...




...siakap 3 rasa...





....sotong goreng tepung yg kurang rangup...




....tom yam campur....sedap..:D



...ayam masak merah....



...kerabu mangga....


...sampai menjilat jari haa....


...posing sebelom balik...


..ruang makan...



..air terjun buatan...hehe...

No comments: