..i fOlLow U..

Sunday, January 31, 2010

Bangkok trip (day1)


tgh tunggu bas....
dalam bas...siap ada tempat letak bag lagik....

...me n buzu..

tiket bas harga 150 baht...


bas express kontot :D

salam kawan-kawan... apa khabar? harap-harap semuanya sehat-sehat jer di samping melalui hari demi hari kan.. hehehe skarang da ada kat m'sia...fuhhh... lenguh-lenguh badan di buatnya...bercuti punya pasal... x kesah la kan...janji dapat restkan diri...haa...ari nie aku da start keja...keja malam ari ahad memang best..untung kalo x bz la kan..:d alhamdulillah...perjalanan percutian kali nie selama 6 hari 5 malam di Bangkok sudah pon selesai.. walaupon bnyk tempat yang xsempat nak p mengikut jadual yang telah kami buat,tapi memang berbaloi...hehe dari umah,aku n buzu kuar dalam kol 7.30am... flight kami dalam kol 11 am...so.. sarsa datang amek aku n buzu then anta kami kat LCCT,Sepang...sementara tunggu 2 orang kawan lagi,kami befpes dulu kat mc'd Lcct...lepas semua dah ready,kami check in...dalam masa 2 jam,kami dah sampai ke airport Suvarnabhumi,Bagkok..ramainya pelawat2 yang ada sama2 ngan kami. agak sesak jugak kat bahagian imegresen...lama jugak la nak clear semua.. pastu kami amek bas express dengan harga tiket 150 baht dari airport ke Petchaburi road untuk amek BTS sejenis pengangkutan ala-ala putra lrt kat sana...dari BTS kami ke station Phaya Tai station dengan harga 15baht.Agak jauh jugak kami menapak tuk ke My Hotel...rupa-rupanya station yang paling dekat ngan hotel tu ialah station Ratchadewi.. berpeluh-peluh jugak la sebelom sampai ke hotel...lepas check in hotel,kami rehat2 jer....malam baru kami start jalan...pada malam hari... kami nak ke Pat Pong Market dengan tuk-tuk,salah satu pengankutan pemes kat sini selain teksi,BTS,bas...tapi salah tempat pulak..tuk-tuk bawak kami p Suan Lum Night Bazaar.. apa lagi.. xkan nak tgk saja.. start la kami bershoping :D





4 comments:

Aujinz said...

wahhh..
nak ole ole...:D

!eNa PnG said...

ojin.. tunggu....:D

Leez said...

sawadikappp...

wahhh...sakan berjalan sampai 6 hari.... mesti bestkan!!!

!eNa PnG said...

kakak leez : siap kena tahan lag ngan imegresen kat m'sia...huhuhuhu...
sib baik x kena cukai :d