..i fOlLow U..

Thursday, September 23, 2010

..SeKolaH...

comei dak ?

SMK Abdullah Munshi tempat aku mencari ilmu sewaktu lepas sekolah rendah. Walaupun keputusan UPSR aku tak berapa bagus,aku buat jugak rayuan untuk masuk ke sekolah tue.Syarat untuk masuk ke sekolah tue amat ketat. Maklumlah zaman aku tue,sekolah nie merupakan salah satu sekolah yang terkenal kat Penang nie. Memang banyak kenangan kat sekolah nie kan... Kenangan tue memang susah nak luput dari kotak fikiran aku.. tambah-tambah time aku kat asrama sekolah. Antaranya macam-macam jenis aktivitii yang kami lakukan. pagi-pagi bangun mandi,solat berjemaah,makan dalam trey,beratur sebelum naik bas sekolah,balik skolah ada persatuan.. tapi malas nak pegi.. masok kelas asek nak tdo jer bila cekgu start mengajar. Aku la yang paling kuat tido dalam kelas dulu hehehe balik skolah,g makan dulu.. pastu mandi,siap-siap nak p study pulak.. time study wat home work,kalau malas.. tido depan buku... lepas tue balik study,sembahyang berjemaah.siap-siap bersukan pulak.. adeh.. kalau nak cerita memang panjang lagi... aku nie masa dulu garang jugak..sekarang pon maseh garang lagi.. tapi baek hati tau heh heh heh

8 comments:

Marzalina said...

rindu zaman sekolah wey...bebudak asrama mmg suka tido dlm kelas..hehehe

!eNa PnG said...

hahaha tau tak pa :d

aku pon rindu jugak...:D

Muliati said...

weh, hg jadi biro apa ntah.aku lupa la heeeeeee

!eNa PnG said...

aku biro makan la :d

shamsul said...

zaman sekolah...telah lama berlalu, dimana kawan2...di mana teman...

!eNa PnG said...

shamsul...


rakan-rakan sekolah semua maseh di sekeliling saya :)

ezwan rosli said...

Sekolah kat SAM tu tahun berapa... Saya tahun 1993-1997. Kenangan jadi budak munshi susah nak hilang.. teringat lak kat apek juai ayaq kacang soya depan sekolah dulu.. marka lama aku pun dah ada anak brapa orang pun tak tau la..

Kalau ada contact dgn budak2 munshi lagi... mintak tolong email kat ezwan@uum.edu.my atau promote ke sangpereka.blogspot.com. facebook jarang guna laa...

banyak member2 lama dah lose contact... tapi kalau ada budak2 munshi yang lama... insyaAllah kut kenai, bila kata nama GABAN.

!eNa PnG said...

ezwan Rosli...

wah senoir saya yer.... iena skolah munshi tahun 1997-2001 kiranya elok ezwa lastyear,iena baru tingkatan 1..hehhee kalau femes tue sure ramai yang kenal kot..